Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντονες ρευστοποιήσεις στον χρυσό

Μαζικές ρευστοποιήσεις κερδών εκδηλώθηκαν στον χρυσό, μετά την εκτίναξη των τιμών στα υψηλότερα επίπεδα 24 ετών.

Μαζικές ρευστοποιήσεις κερδών εκδηλώθηκαν στον χρυσό, μετά την εκτίναξη των τιμών στα υψηλότερα επίπεδα 24 ετών.

Το κίτρινο μέταλλο εκτινάχθηκε χθες μέχρι τα 526,50 δολάρια, καθώς τα θεσμικά κεφάλαια διογκώνουν τη διασπορά τους στα πολύτιμα μέταλλα εξαιτίας ανησυχιών για τη σταθερότητα του δολαρίου, την αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων, αλλά και φημών ότι οι κεντρικές τράπεζες του πλανήτη αγοράζουν χρυσό.

Σήμερα, αρχής γενομένης από τις ασιατικές συναλλαγές, επικρατούν έντονες ρευστοποιήσεις στα πρόσφατα κέρδη, ενώ η τιμή του μετάλλου υποχώρησε στην Ασία μέχρι τα 520,25 δολάρια.

Οι αναλυτές περιμένουν σταθεροποίηση στην κλίμακα των 520-525 δολαρίων για την υπόλοιπη συνεδρίαση και εκτιμούν ότι η ρευστότητα θα βυθιστεί εν όψει Χριστουγέννων, που σημαίνει ότι η αγορά θα μπορεί με ευκολία να κινηθεί και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα ακολουθούν τον χρυσό και η πλατίνα υποχωρεί στα 998 δολάρια ανά ουγκιά, το παλλάδιο στα 283 δολάρια και ο άργυρος στα 8,70 δολάρια.

Διορθωτικές τάσεις μετά τη χθεσινή εκτίναξη κατά 3% και πλέον εμφανίζει και η αγορά πετρελαίου. Το συμβόλαιο Ιανουαρίου υποχωρεί 43 σεντς στις μετασυνεδριακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη, στα 60,87 δολάρια έναντι του χθεσινού ενδοσυνεδριακού υψηλού των 61,30 δολαρίων ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v