Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τα 61 δολ. το πετρέλαιο μετά τα αποθέματα

Η ανοδική τάση των δύο προηγούμενων ημερών αντιστράφηκε κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης, με το αργό πετρέλαιο να κλείνει κάτω από το επίπεδο των 61 δολ./βαρέλι, καθώς η ανακοίνωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων λειτούργησε σταθεροποιητικά. Δεύτερη ημέρα σημαντικής διόρθωσης για τα πολύτιμα μέταλλα

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Η ανοδική τάση των δύο προηγούμενων ημερών αντιστράφηκε κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης, μετά την ανακοίνωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων για το πετρέλαιο, τα οποία θα μπορούσαμε να πούμε πώς σταθεροποίησαν την αγορά.

Το Light Sweet Crude Oil έκλεισε κάτω από το επίπεδο των 61 δολ./βαρέλι, έχοντας καταγράψει ενδο-συνεδριακό χαμηλό στα 60,75 δολ./βαρέλι, ενώ παράλληλα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έκλεισε ενισχυμένη κατά 85 cents/gallon, στα 184,45 cents/gallon, λόγω του γεγονότος πως τα αποθέματα των distillate inventories ανακοινώθηκαν χειρότερα από το αναμενόμενο, (-88Κ from +600K).



Ημέρα διόρθωσης για το Φυσικό Αέριο, με το συμβόλαιο του Ιανουαρίου να πιέζεται εώς και πάνω από 5%, βρίσκοντας για άλλη μια φορά αντίσταση στο επίπεδο των 15 δολ./MmBtu, κλείνοντας τελικά στα 14,68 δολ./MmBtu, με αρκετούς traders να βρίσκουν για άλλη μια φορά την ευκαιρία για αποκόμιση κερδών στο συγκεκριμένο επίπεδο.

Δεύτερη ημέρα σημαντικότατης διόρθωσης για τα πολύτιμα μέταλλα, με τον χρυσό να υποχωρεί κάτω από το σημαντικό επίπεδο στήριξης των 515 δολ./ουγκιά (Φεβ.’06), καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 3% (22:30 ώρα Ελλάδος), και το ασήμι να υποχωρεί η σειρά Μαρτίου ’06 στα 8,43 δολ./ουγκιά.

Δεν θα μπορούσε βεβαίως το παλλάδιο να αποτελέσει εξαίρεση, το οποίο υποχώρησε κατά 3,75%, κλείνοντας η σειρά Μαρτίου ’06 στα 263 δολ./ουγκιά, έχοντας αρχικώς καταγράψει υψηλό στο επίπεδο των 276,20 δολ./ουγκιά.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v