Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα υψηλά 25 ετών για το χρυσό

Στο ”κόκκινο” διαπραγματεύτηκε το σύνολο του ενεργειακού μπλοκ, με το αργό πετρέλαιο να υποχωρεί κατά 1,26% στα 63,40 δολάρια το βαρέλι, επιστρέφοντας από το πρωινό υψηλό των 64,61 δολαρίων. Νέα υψηλά 25 ετών για το χρυσό, με το συμβόλαιο παράδοσης Φεβρουαρίου να οδηγείται στα 552,5 δολάρια ανά ουγκιά (+2,5%).

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Στο ”κόκκινο” διαπραγματεύτηκε το σύνολο του ενεργειακού μπλοκ κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδας, με τα μεν συμβόλαια του oil complex να διορθώνουν, ύστερα από το εντυπωσιακό ράλι των τεσσάρων πρώτων ημερών του νέου έτους, το δε συμβόλαιο του φυσικού αερίου να συνεχίζει να κατρακυλά σε χαμηλότερα επίπεδα, μετά την αδυναμία διακράτησης του σημαντικού μεσοπρόθεσμου ανοδικού gap, το οποίο είχε επισημανθεί στο report της 4ης Ιανουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, στα 63,40 δολάρια το βαρέλι (-1,26%) διαμορφώθηκε η τιμή του συμβολαίου παράδοσης Φεβρουαρίου πάνω στο αργό (Nymex Crude, Light Sweet), επιστρέφοντας από το πρωινό υψηλό των 64,61 δολαρίων και καταγράφοντας προηγουμένως χαμηλό στα 62,90 δολάρια.

Μεγαλύτερη ήταν η υποχώρηση των συμβολαίων πάνω στο πετρέλαιο θέρμανσης και τη βενζίνη, με τα πρώτα να σημειώνουν πτώση σε ποσοστό 2% (λήξη Φεβρουαρίου στα 176,50 cents/γαλόνι) και τα δεύτερα -ίδιας λήξεως- να χάνουν 5 cents ”γράφοντας” στο πέρας της συνεδρίασης τα 1,7650 δολάρια το γαλόνι.

Όσον για τον αρνητικό πρωταγωνιστή της συνεδρίασης, δεν ήταν άλλος από το φυσικό αέριο.

Το συμβόλαιο λήξεως Φεβρουαρίου πιέσθηκε μέχρι τα 9,135 δολ./MMBtu, διαπραγματευόμενο τελικά αργά το βράδυ με πτώση της τάξεως του 2,7%, στα 9,37 δολάρια.

Το bull market... σε πλήρη εξέλιξη στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων.

Νέα υψηλά 25 ετών για το χρυσό, με το συμβόλαιο παράδοσης Φεβρουαρίου να οδηγείται από τους momentum traders στα 552,5 δολάρια ανά ουγκιά (+2,5%).

Κέρδη της τάξεως του 1,5% κατέγραφε την ίδια ώρα το ασήμι, με τη λήξη του Μαρτίου να ”παίζει” στα 9,30 δολ./ουγκιά.

Τέλος, στα 280,6 δολάρια έκλεισε το συμβόλαιο του Μαρτίου στο παλλάδιο, ενισχυμένο κατά επτά και πλέον δολάρια.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v