Σημαντική υποχώρηση πετρελαίου λόγω αποθεμάτων ΗΠΑ

Υποχώρηση της τάξεως του 2,5% σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου στις αγορές εμπορευμάτων Λονδίνου και Νέας Υόρκης, μετά από ανακοίνωση του τμήματος Ενέργειας των ΗΠΑ για σημαντική ενίσχυση των πετρελαϊκών αποθεμάτων της χώρας.

Υποχώρηση της τάξεως του 3% σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου στις αγορές εμπορευμάτων Λονδίνου και Νέας Υόρκης, μετά από ανακοίνωση του τμήματος Ενέργειας των ΗΠΑ για σημαντική ενίσχυση των πετρελαϊκών αποθεμάτων της χώρας.

Στην σημαντική υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών συμβάλλει και η αλλαγή του ενεργού συμβολαίου future στις αγορές εμπορευμάτων, καθώς αποτέλεσε ευκαιρία χειραγώγησης των τιμών από τους traders.

Αναλυτικότερα, η επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση των ΗΠΑ αναφέρει ενίσχυση των στρατηγικών αποθεμάτων κατά 4 εκ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Οκτωβρίου, στα 283,4 εκ. βαρέλια. Η ενίσχυση ήταν η διπλάσια από ότι αναμενόταν από τους αναλυτές.

Ταυτόχρονα, τα διυλισμένα αποθέματα μειώθηκαν λιγότερο από ότι αναμενόταν, κατά 2,4 εκ. βαρέλια. Τα αποθέματα πλέον διαμορφώνονται στα 116,6 εκ. βαρέλια. Επιπροσθέτως, τα αποθέματα βενζίνης ενισχύθηκαν, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μείωση.

Ως εκ τούτου, η τιμή του πετρελαίου στο συμβόλαιο future Δεκεμβρίου διαμορφώνεται στα 53,90 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας υποχώρηση 2,50% στην αγορά της Νέας Υόρκης ενώ αντίστοιχη υποχώρηση 2,44% στα 50,30 δολ. το βαρέλι εμφανίζεται στο Λονδίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v