Εν αναμονή αποθεμάτων ΗΠΑ το πετρέλαιο

Πλησίον επιπέδων-ρεκόρ παραμένουν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς αναμένεται να ανακοινωθεί νέα μείωση στα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης και πετρελαίου θέρμανσης.

Πλησίον επιπέδων-ρεκόρ παραμένουν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς αναμένεται η κρίσιμη ανακοίνωση των αποθεμάτων ΗΠΑ.

Οι αναλυτές περιμένουν ότι τα αποθέματα βενζίνης και πετρελαίου θέρμανσης θα εμφανίσουν πτώση, καθώς η ζήτηση ξεπερνά σταθερά την παραγωγή των διυλιστηρίων.

Η προσφορά διυλισμένων καυσίμων αναμένεται συγκεκριμένα ότι υποχώρησε κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα στην εβδομάδα έως τις 22 Οκτωβρίου.

Ήδη τα αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης κινούνται 11% χαμηλότερα από τα επίπεδα ένα χρόνο πριν, την ώρα μάλιστα που οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προβλέπουν ότι ο χειμώνας στις βορειοανατολικές περιοχές των ΗΠΑ θα είναι πιο βαρύς απ’ όσο συνήθως.

Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου στην αγορά της Νέας Υόρκης διαμορφώνεται στις μετασυνεδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές στα 55,27 δολάρια, με κέρδη 18 σεντς. Στις 25 Οκτωβρίου το συμβόλαιο άγγιξε το ενδοσυνεδριακό ρεκόρ των 55,67 δολαρίων ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v