Επιλύθηκε η νορβηγική κρίση, πτώση πετρελαίου

Υποχώρησαν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση οι τιμές του πετρελαίου, μετά την παρέμβαση της νορβηγικής κυβέρνησης που οδήγησε σε επίλυση της κρίσης με τους εργαζομένους στην πετρελαϊκή βιομηχανία.

Υποχώρησαν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση οι τιμές του πετρελαίου, μετά την παρέμβαση της νορβηγικής κυβέρνησης που οδήγησε σε επίλυση της κρίσης με τους εργαζομένους στην πετρελαϊκή βιομηχανία, η οποία απειλούσε να αναστείλει την παραγωγή της τρίτης ισχυρότερης χώρας εξαγωγών πετρελαίου στον κόσμο.

Η κυβέρνηση της χώρας έθεσε τέρμα σε 16 εβδομάδες διαμάχης όσον αφορά τα επιδόματα των εργαζομένων στα δεξαμενόπλοια, που οδήγησε την ένωση των πλοιοκτητών να απειλήσουν με λοκ-άουτ τους εργαζομένους, διακόπτοντας την ημερήσια παραγωγή των 3 εκατ. βαρελιών την ημέρα.

Με την επίλυση της κρίσης οι διεθνείς πετρελαϊκές αγορές έκαναν ανάπαυλα και το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του αργού στη Νέα Υόρκη υποχωρεί 51 σεντς στα 54,03 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας χάσει στο κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης 63 σεντς ή 1,1%, στα 54,54 δολάρια ανά βαρέλι.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, το συμβόλαιο έφτασε στο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ των 55,67 δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v