Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Χτύπησε" το χιλιάρι ο χρυσός

Πάνω από τα 1.000 δολάρια κινείται η τιμή του χρυσού, για πρώτη φορά ύστερα από έξι μήνες, λόγω της αδυναμίας του δολαρίου και των ανησυχιών σχετικά με τη διατήρηση της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.

Πάνω από τα 1.000 δολάρια ανά ουγκιά κινείται η τιμή του χρυσού, για πρώτη φορά ύστερα από έξι μήνες, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στο "ασφαλές καταφύγιο" του πολύτιμου μετάλλου, λόγω της αδυναμίας του δολαρίου και των ανησυχιών σχετικά με τη διατήρηση της ανάκαμψης στην παγκόσμια οικονομία.

Η τιμή spot του χρυσού άγγιξε νωρίτερα τα 1.002,55 δολάρια ανά ουγκιά, το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο, ενώ τα προθεσμιακά συμβόλαια του χρυσού (παράδοσης Δεκεμβρίου) έφτασαν στα 1.004,80 δολάρια.

Ορισμένοι "παίκτες", πάντως, διατηρούν επιφυλάξεις σχετικά με το κατά πόσον μπορεί να διατηρηθεί η τιμή του χρυσού σε αυτά τα υψηλά επίπεδα, σημειώνοντας πως το ράλι οφείλεται σε κερδοσκοπικές κινήσεις και ότι το κίτρινο μέταλλο είναι ακριβή αγορά σε ιστορικούς όρους.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του χρυσού έχουν ξεπεράσει τα 1.000 δολάρια εννέα φορές: τρεις φέτος και έξι φορές πέρυσι, συμπεριλαμβανομένου του ρεκόρ των 1.033,90 δολαρίων. Το spot έχει κινηθεί ψηλότερα των 1.000 δολαρίων μόλις πέντε φορές: την Τρίτη, τον Φεβρουάριο και τρεις φορές τον Μάρτιο του 2008, όταν άγγιξε το επίπεδο-ρεκόρ των 1.030,80 δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v