Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 0,4% για το πετρέλαιο στα $73,74

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στην αγορά ενέργειας κατά την τελευταία συνεδρίαση, με την νευρικότητα να μην λείπει για άλλη μια συνεδρίαση, ενώ την ίδια ώρα τα βιομηχανικά μέταλλα επιδίδονταν σε ένα ανοδικό κρεσέντο.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στην αγορά ενέργειας κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με την νευρικότητα να μην λείπει για άλλη μια συνεδρίαση, ενώ την ίδια ώρα τα βιομηχανικά μέταλλα επιδίδονταν σε ένα ανοδικό κρεσέντο, κλείνοντας την εβδομάδα σε νέα υψηλά έτους.

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά Οκτ.’09 για το Light Crude Oil αποκόμισε περιορισμένα κέρδη της τάξης του +0,40% κλείνοντας την συνεδρίασης στα $73,74/βαρέλι, αδυνατώντας να ξεπεράσει το επίπεδο των $73,50/βαρέλι.

Όσον αφορά τα προϊόντα πετρελαίου, η σειρά Σεπτ.’09 για την RBOB Gasoline έκλεισε ενισχυμένη κατά +1,47%, στα $206.14cents/γαλόνι και υψηλό ημέρας στα $207,15cents/γαλόνι.

Παράλληλα, το φυσικό αέριο συνέχισε στους γνωστούς πτωτικούς ρυθμούς του, με την σειρά Οκτ.’09 να χάνει πάνω από -4%, κλείνοντας την συνεδρίαση οριακά πάνω από τα $3/MmBtu, στα $3,03/MmBtu.

Στο μπλοκ των βιομηχανικών μετάλλων, η εικόνα ήταν από νωρίς το πρωί εντυπωσιακά ανοδική, με τον χαλκό να φτάνει «μια ανάσα» από το ψυχολογικό επίπεδο των $300/λίμπρα, παρά την συνεχιζόμενη αύξηση των αποθεμάτων τόσο στο LME όσο και στην Σαγκάη.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια του χαλκού για το Δεκέμβριο έκλεισαν στα $295,05/λίμπρα, κερδίζοντας +2,6%, καταγράφοντας υψηλό συνεδρίασης στα $298,95/λίμπρα.

Στον αντίποδα, τα futures στο ασήμι παρασύρθηκαν από τα άλλα βιομηχανικά μέταλλα, κλείνοντας τελικά την εβδομάδα με θετικό πρόσημο, με τη σειρά παράδοσης Σεπτ.’09 να κλείνει στα $14.815/ουγκιά, με ημερήσια κέρδη της τάξεως του +3.83%, κοντά στο υψηλό ημέρας των $14,90/ουγκιά.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v