Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 0,6% για το πετρέλαιο στα $74,34

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Οκτώβριο αναρριχήθηκε στην εναρκτήρια συνεδρίαση της τελευταίας χρηματιστηριακής εβδομάδος του Αυγούστου η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI crude oil) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της MPB


Στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Οκτώβριο αναρριχήθηκε στην εναρκτήρια συνεδρίαση της τελευταίας χρηματιστηριακής εβδομάδος του Αυγούστου η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI crude oil) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Nymex της Νέας Υόρκης, με τα συμβόλαια του Οκτωβρίου να προσεγγίζουν ενδοσυνεδριακά τα $75 το βαρέλι και να διαπραγματεύονται στην εκπνοή του floor trading με κέρδη της τάξεως του 0.6%, στα 74.34 $/βαρέλι, έχοντας καταγράψει υψηλό συνεδρίασης στα 74.81 $/βαρέλι.
 
Στα προϊόντα, το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) ενισχύθηκε κατά περίπου 1%, στα $192.30 cents/gallon, ενώ η βενζίνη (συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) έκλεισε 2.65% υψηλότερα, στα $204.85 cents/gallon.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, η εικόνα ήταν μεικτή. Ειδικότερα, τα συμβόλαια του χρυσού για το Δεκέμβριο έκλεισαν 11 $/oz (1.2%) χαμηλότερα, στα 943.70 $/oz, ενώ το χαμηλό της συνεδρίασης ήταν στα 935.7 $/oz και έλαβε χώρα στιγμιαία, εντός του τελευταίου ημιώρου του floor trading.
 
Στον αντίποδα, τα futures στο ασήμι τερμάτισαν με θετικό πρόσημο το floor session, με τη σειρά παράδοσης Σεπτεμβρίου να διαμορφώνεται στα $14.195 ανά ουγκιά, με ημερήσια κέρδη της τάξεως του 0.3%, σε απόσταση πάντως από το intraday υψηλό των $14.47 /oz.

e-mail:[email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v