Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντυπωσιακή άνοδος 3,81% για το αργό στα $73,83

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ όσο και τα πολύτιμα μέταλλα ανέκαμψαν από τις πρωϊνές απώλειες έπειτα από τη σημαντική εξασθένηση του δολαρίου.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Mέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ, όσο και τα πολύτιμα μέταλλα ανέκαμψαν από τις πρωϊνές απώλειες έπειτα από τη σημαντική εξασθένηση του δολαρίου και της σημαντικής εβδομαδιαίας μείωσης στα αποθέματα ενέργειας στις Η.Π.Α.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Οκτωβρίου) έκλεισε στα $73,83/βαρέλι, με κέρδη +3,81% ενώ το εύρος διακύμανσης ήταν ιδιαίτερα ευρύ ανάμεσα στα $74,31 - $69,78/βαρέλι.

Να σημειωθεί ότι το Department of Energy ανακοίνωσε μείωση των αποθεμάτων κατά -8,4εκατ. βαρέλια, ενώ παράλληλα η ζήτηση παρουσίασε αύξηση για την περασμένη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά -2,17εκατ. βαρέλια, ενώ και τα αποθέματα διυλισμένων μειώθηκαν -650χιλ. βαρέλια.
 
Όπως ήταν αναμενόμενο λόγω της μείωσης των αποθεμάτων, η σειρά Σεπτ.’09 για την RBOB Gasoline έκλεισε με κέρδη της τάξης του +1,75% στα $203,75σεντς/γαλόνι και υψηλό ημέρας στα $205,33σεντς/γαλόνι.

Στα πολύτιμα μέταλλα η εικόνα ήταν θετική μεν, περισσότερο συγκρατημένη δε, καθώς ο χρυσός (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου) έκλεισε με κέρδη 0,40% στα $944/ουγκιά, ενώ το ασήμι (σειρά Σεπτ.’09) έκλεισε με μικρές απώλειες στα $13,875/ουγκιά, έχοντας νωρίτερα πιεστεί έως τα $13,495/ουγκιά.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v