Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 1% για το πετρέλαιο στα $70,13

Εντός του χθεσινού εύρους διακύμανσης κινήθηκαν σε γενικές γραμμές την Τετάρτη τα συμβόλαια που συνθέτουν το petroleum complex, με το πρόσημο ωστόσο να είναι θετικό για το αργό πετρέλαιο.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Εντός του χθεσινού εύρους διακύμανσης κινήθηκαν σε γενικές γραμμές την Τετάρτη τα συμβόλαια που συνθέτουν το petroleum complex, με το πρόσημο ωστόσο να είναι θετικό για το αργό πετρέλαιο και τη διαγραμματική εικόνα της συνεδρίασης να είναι οπτικός αντίποδας της χθεσινής.
 
Οι traders παρακολούθησαν το «γύρισμα» των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών στη Wall Street μετά τη διόρθωση από τα υψηλά της Παρασκευής, την προσπάθεια ανοδικής διάσπασης της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου πάνω από τα 1.4220 που ήταν το υψηλό της Τρίτης, ενώ όπως κάθε Τετάρτη ρόλο στο intraday trading διαδραμάτισαν και τα ανακοινωθέντα στοιχεία για τα ενεργειακά αποθέματα από το Υπουργείο Ενέργειας των Η.Π.Α. (μεγαλύτερη αύξηση της αναμενόμενης έλαβε χώρα σε ότι αφορά τα αποθέματα αργού και διυλισμένων προϊόντων και μείωση -κοντά στις προβλέψεις- παρατηρήθηκε σε αυτά της βενζίνης).

Και όλα αυτά εν αναμονή της απόφασης της Fed και του συνοδευτικού statement για τα επιτόκια.

Στη γλώσσα των αριθμών, με την εκπνοή της συνεδρίασης στο floor του χρηματιστηρίου Nymex της Νέας Υόρκης, η σειρά παράδοσης Σεπτεμβρίου στο light crude oil διαπραγματευόταν στα $70.13 το βαρέλι, με κέρδη της τάξεως του 1% και διακύμανση μεταξύ $68.84 και $71.13.

Στα προϊόντα, τα futures στο πετρέλαιο θέρμανσης (heating oil, παράδοση Σεπτεμβρίου) τερμάτισαν τη συνεδρίαση στα $189 cents το γαλόνι (-1%) και τα συμβόλαια της βενζίνης (RBOB Gasoline, σειρά Σεπτεμβρίου) στα $202.50 cents το γαλόνι, μειωμένα κατά 0.8%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων εξάλλου, μετά τη σταθεροποιητική συνεδρίαση της Τρίτης, τα συμβόλαια σε χρυσό και άργυρο κινήθηκαν σταθερά ανοδικά προϊούσης της συνεδρίασης, ακολουθώντας περισσότερο την άνοδο του ευρώ σε σχέση με το πράσινο νόμισμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα futures του κίτρινου μετάλλου έκαναν settlement στο Comex (πριν την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τραπέζης των ΗΠΑ) στα $951.4 /oz (σειρά Οκτωβρίου), κερδίζοντας ποσοστό 0.5%, με ενδοσυνεδριακό υψηλό στα $953.2, ενώ με μεγαλύτερα κέρδη -της τάξεως του 1.6%- έκλεισαν την ίδια ώρα τα συμβόλαια στο ασήμι, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 14.585 $/oz (σειρά παράδοσης Σεπτεμβρίου).

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v