Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά το πετρέλαιο στα 71,37$/βαρέλι

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς το ενεργειακό μπλοκ μετά από ανοδική προσπάθεια αναζήτησε στήριξη σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της MPB


Σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς το ενεργειακό μπλοκ μετά από ανοδική προσπάθεια αναζήτησε στήριξη σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα, ενώ τα μέταλλα υποβοηθούμενα και από το αδύναμο δολάριο, κατόρθωσαν να κερδίζουν έδαφος.

Ειδικότερα, το Light crude oil (Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) έκλεισε στα 71,37$/βαρέλι, πραγματοποιώντας διακύμανση ημέρας, ανάμεσα στο 70,16-71,91$/βαρέλι.

Το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) έκλεισε στα 190,14cents/gallon, με σημαντικά κέρδη 1,61%, κατορθώνοντας να ανακάμψει από το χαμηλό των 184,80cents/gallon.

Η βενζίνη τέλος (Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) έκλεισε στα 205,90cents/gallon, με μικρές απώλειες 0,5%. Στο μπλοκ των μετάλλων η εικόνα ήταν θετική, καθώς ο χρυσός (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου) έκλεισε με κέρδη 0,82% στα 966,70$/oz, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το εύρος της συνεδρίασης ήταν ανάμεσα στο 953,10-972,7$/oz.

Το ασήμι (Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) έκλεισε στα 14,58$/oz, με εκτεταμένα κέρδη 2,3%, αναδεικνύοντας έτσι την διάθεση για τοποθετήσεις σε μέταλλα, ενώ ανάλογη ήταν και η εικόνα του χαλκού, ο οποίος (Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) έκλεισε στα 277,40$/lbs.
 
Την ίδια ώρα το δολάριο παρέμενε αδύναμο, ενώ ειδικά με το ευρώ οι συναλλαγές πραγματοποιούνταν στην περιοχή του 1,44.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v