Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 1,7% για το πετρέλαιο στα $67,23

Πτωτικές τάσεις και παραμονή στο «κόκκινο» καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης στα αμερικανικά χρηματιστήρια εμπορευμάτων.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ

Πτωτικές τάσεις και παραμονή στο «κόκκινο» καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης στα αμερικανικά χρηματιστήρια εμπορευμάτων, τόσο για τα συμβόλαια του petroleum complex, όσο και για αυτά του μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της ημέρας.

Την τάση ενίσχυσαν, αφενός η διορθωτική κίνηση των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street και αφετέρου, η υποχώρηση της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου χαμηλότερα από τα 142 cents (χαμηλό στα $1.4131).

Στη γλώσσα των αριθμών, με τη λήξη της συνεδρίασης στο floor του χρηματιστηρίου Nymex της Νέας Υόρκης, η σειρά παράδοσης Σεπτεμβρίου στο αργό πετρέλαιο (light crude oil) διαπραγματευόταν στα $67.23 το βαρέλι, με πτώση της τάξεως του 1.7% και διακύμανση μεταξύ $68.86 και $66.48.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα στα προϊόντα, με τα futures στο πετρέλαιο θέρμανσης (heating oil, παράδοση Αυγούστου) να τερματίζουν τη συνεδρίαση στα $176.6 cents το γαλόνι (-1.7%) και τα συμβόλαια της βενζίνης (RBOB Gasoline, σειρά Αυγούστου) να διαμορφώνονται στα $190.82 cents το γαλόνι, μειωμένα κατά 1.4%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων εξάλλου, τα συμβόλαια σε χρυσό και άργυρο κινήθηκαν επίσης σε αρνητικό τέμπο.
 
Ειδικότερα, τα futures του κίτρινου μετάλλου υποχώρησαν στα $939.1 /oz (σειρά Αυγούστου), με πτώση της τάξεως του 1.5% και ενδοσυνεδριακή διακύμανση $933.8 / 956.8, ενώ με απώλειες της τάξεως του 1.85% έκλεισαν τα συμβόλαια στο ασήμι, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 13.74 $/oz (σειρά παράδοσης Σεπτεμβρίου).

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v