Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 0,5% για το πετρέλαιο στα $68,36

Σε θετικό έδαφος, με περιορισμένο σχετικά ενδοσυνεδριακό εύρος διακυμάνσεως, τερμάτισαν την εναρκτήρια συνεδρίαση της τελευταίας χρηματιστηριακής εβδομάδος του μηνός Ιουλίου τα συμβόλαια του petroleum complex.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Σε θετικό έδαφος, με περιορισμένο σχετικά ενδοσυνεδριακό εύρος διακυμάνσεως, τερμάτισαν την εναρκτήρια συνεδρίαση της τελευταίας χρηματιστηριακής εβδομάδος του μηνός Ιουλίου τα συμβόλαια του petroleum complex, με τους traders να παρακολουθούν κυρίως την κίνηση των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών στη Wall Street, καθώς η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου παρέμεινε όλο το απόγευμα γύρω από τα επίπεδα της Παρασκευής (1.4215-1.4235).

Συγκεκριμένα, με την εκπνοή της συνεδρίασης στο floor του χρηματιστηρίου Nymex της Νέας Υόρκης, η σειρά παράδοσης Σεπτεμβρίου στο αργό πετρέλαιο (light crude oil) διαπραγματευόταν στα $68.36 το βαρέλι, με κέρδη της τάξεως του 0.5% και διακύμανση μεταξύ $67.60 και $68.99.

Κέρδη κατέγραψαν και τα προϊόντα, με τα futures στο πετρέλαιο θέρμανσης (heating oil, παράδοση Αυγούστου) να τερματίζουν τη συνεδρίαση στα $179.50 cents το γαλόνι (+0.8%) και τα συμβόλαια της βενζίνης (RBOB Gasoline, σειρά Αυγούστου) να διαμορφώνονται στα $193.25 cents το γαλόνι, ενισχυμένα κατά 0.9%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων εξάλλου, τα συμβόλαια σε χρυσό και άργυρο κινήθηκαν σε σχετικά ήρεμο τέμπο, με το δεύτερο να υπέρ-αποδίδει σε σχέση με τον πρώτο.

Ειδικότερα, τα futures του κίτρινου μετάλλου έκλεισαν στα $953.5 /oz (σειρά Αυγούστου), σχεδόν αμετάβλητα και με ενδοσυνεδριακή διακύμανση $947.8 / 960, ενώ με κέρδη της τάξεως του σχεδόν 1% έκλεισαν τα συμβόλαια στο ασήμι, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 13.99 $/oz (σειρά παράδοσης Σεπτεμβρίου).

e-mail: [email protected]


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v