Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Έπιασε" τα 62 δολάρια το πετρέλαιο

Σε θετικό έδαφος κατάφεραν να κλείσουν τη συνεδρίαση τα συμβόλαια του petroleum complex, πραγματοποιώντας δυνατό finish στο τελευταίο ημίωρο του floor trading με αφορμή την ανοδική κίνηση στη Wall.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Mέλος του ομίλου της MPB


Σε θετικό έδαφος κατάφεραν να κλείσουν τη συνεδρίαση τα συμβόλαια του petroleum complex, πραγματοποιώντας δυνατό finish στο τελευταίο ημίωρο του floor trading και με αφορμή τη συνέχιση της ανοδικής κίνησης των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών στη Wall Street.

Συγκεκριμένα, με την εκπνοή της συνεδρίασης στο floor του χρηματιστηρίου Nymex της Νέας Υόρκης, η σειρά παράδοσης Αυγούστου στο αργό πετρέλαιο (light crude oil) διαπραγματευόταν σχεδόν στο υψηλό της ημέρας, στα $62.05 το βαρέλι, με κέρδη της τάξεως του 0.8% και διακύμανση μεταξύ $60.29 και $62.10.

Κέρδη κατέγραψαν και τα προϊόντα, με τα futures στο πετρέλαιο θέρμανσης (heating oil, παράδοση Αυγούστου) να τερματίζουν τη συνεδρίαση στα $160 cents το γαλόνι (+1.1%) και τα συμβόλαια της βενζίνης (RBOB Gasoline, σειρά Αυγούστου) να διαμορφώνονται στα $171.5 cents το γαλόνι, ενισχυμένα κατά 0.4%. Να σημειωθεί το ανοδικό «ξέσπασμα» στα futures του φυσικού αερίου μετά την παρατεταμένη υποχώρηση που έχει προηγηθεί, με τη σειρά παράδοσης Αυγούστου να «βλέπει» το εμπόρευμα στα $3.66 / MmBtu, με εντυπωσιακά ημερήσια κέρδη της τάξεως του 11.5%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, τα συμβόλαια σε χρυσό και άργυρο δεν προσέφεραν μεγάλες συγκινήσεις στους intraday traders, κινούμενα σταθεροποιητικά και εντός περιορισμένου εύρους τιμών απουσία κάποιου σοβαρού καταλύτη. Ειδικότερα, τα futures του κίτρινου μετάλλου έκλεισαν πολύ στο μέσον της ημερήσιας διακύμανσής τους, στα $935.4 /oz (σειρά Αυγούστου), με περιορισμένες απώλειες της τάξεως του 0.43%, ενώ σχεδόν αμετάβλητα -με οριακά κέρδη- έκλεισαν τα συμβόλαια στο ασήμι, τα οποία διαμορφώθηκαν την ίδια ώρα στα 13.235 $/oz (σειρά παράδοσης Σεπτεμβρίου).

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v