Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 0,3% για το πετρέλαιο στα 59,7 δολάρια

Με απώλειες ξεκίνησε τη νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα το ενεργειακό complex, καθώς το σύνολο των συμβολαίων βρισκόταν στο κόκκινο καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης στην αμερικανική αγορά

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Με απώλειες ξεκίνησε τη νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα το ενεργειακό complex, καθώς το σύνολο των συμβολαίων βρισκόταν στο κόκκινο καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης στην αμερικανική αγορά.

Ειδικότερα, με τη λήξη της συνεδρίασης στο floor του χρηματιστηρίου Nymex της Νέας Υόρκης, η σειρά παράδοσης Αυγούστου στο αργό πετρέλαιο (light crude oil) ήταν διαπραγματεύσιμη στα $59,70 το βαρέλι, με πτώση της τάξεως του 0,3% και νέο διαδοχικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα $58,32.

Μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τα προϊόντα: τα futures στο πετρέλαιο θέρμανσης (heating oil, παράδοση Αυγούστου) τερμάτισαν τη συνεδρίαση στα 150,40 cents το γαλόνι (-1,9%) και τα συμβόλαια της βενζίνης (RBOB gasoline, σειρά Αυγούστου) διαμορφώuhke στα 164 cents το γαλόνι, χάνοντας ποσοστό της τάξεως του 0,64%. Sell off διαρκείας λαμβάνει χώρα εξάλλου στα futures του φυσικού αερίου και η σειρά παράδοσης Αυγούστου βλέπει το εν λόγω εμπόρευμα στα $3,26/MmBtu.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, τα συμβόλαια στον χρυσό και στον άργυρο έκαναν δυνατό finish στο τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης στο floor, επωφελούμενα από το θετικό κλίμα στα χρηματιστήρια και την ελαφρά ενίσχυση του ευρώ που ανέτρεψε την πρωινή πτωτική του εικόνα στη διεθνή αγορά συναλλάγματος.

Συγκεκριμένα, τα futures του κίτρινου μετάλλου έκλεισαν πολύ κοντά στα υψηλά ημέρας, στα $922,5/oz (σειρά Αυγούστου), με κέρδη της τάξεως του 1,1%, επιστρέφοντας θεαματικά από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των $907,4, ενώ αντίστοιχου μεγέθους ήταν η αντίδραση των συμβολαίων πάνω στο ασήμι, τα οποία ενισχύθηκαν στα $12,785/oz (σειρά παράδοσης Σεπτεμβρίου) με κέρδη 1,2%, έχοντας νωρίτερα καταγράψει και νέο χαμηλό διμήνου, στα $12,435 ανά ουγκιά.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v