Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 0,80% για το αργό στα $69,31

Σημαντικές πιέσεις δέχτηκε οι αγορά ενέργειας κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, σε αντίθεση με το μπλοκ των βιομηχανικών μετάλλων το οποίο αποκόμισε σημαντικότατα κέρδη.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Σημαντικές πιέσεις δέχτηκε οι αγορά ενέργειας κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, σε αντίθεση με το μπλοκ των βιομηχανικών μετάλλων το οποίο αποκόμισε σημαντικότατα κέρδη έπειτα από την ανακοίνωση στην Κίνα ότι το PMI Manufacturing ενισχύθηκε για τέταρτο συνεχή μήνα.

Ειδικότερα, η σειρά Αυγ.’09 για το Light crude oil έκλεισε με περαιτέρω απώλειες της τάξης του -0,80% στα $69,31/βαρέλι, αντιστρέφοντας την αρχική εικόνα έντονων κερδών μετά το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα, τόσο η RBOB Gasoline όσο και το πετρέλαιο θέρμανσης κατέγραψαν σημαντικότατες απώλειες λόγω της εντυπωσιακής αύξησης των αποθεμάτων με παράλληλη μείωση της ζήτησης.

Για την ακρίβεια, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 2,33εκατ. βαρέλια και τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων αυξήθηκαν κατά 2,9εκατ. βαρέλια. ,5%. Η σειρά Αυγ.’09 για την RBOB Gasoline έκλεισε στα $185,90cents/γαλόνι χάνοντας -2,30%, ενώ η αντίστοιχη σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε στα $176,57cents/γαλόνι (-1,20% σε ημερήσια βάση).

Όπως προαναφέραμε, στο μπλοκ των βιομηχανικών μετάλλων η εικόνα ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη, με την σειρά Σεπτ.’09 για τον χαλκό να κλείνει στα $233,05/λίμπρα, ενισχυμένη κατά +2,60% καταγράφοντας νέο υψηλό για την εβδομάδα στα $236,90/λίμπρα.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v