Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 1,5% για το αργό στα $69,16

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στο μπλόκ των εμπορευμάτων κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά ενέργειας να χάνει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στο μπλόκ των εμπορευμάτων κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά ενέργειας να χάνει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της χθεσινής συνεδρίασης και τα βιομηχανικά μέταλλα να κλείνουν ελαφρώς πτωτικά έπειτα από το ανοδικό κρεσέντο των τελευταίων τριών συνεδριάσεων.

Στο petroleum complex, η σειρά παράδοσης Αυγ.’09 για το Light Crude oil τερμάτισε το floor trading στα $69.16/βαρέλι, με απώλειες της τάξης του -1.50% έχοντας αναρριχηθεί έως τα $71,29/βαρέλι κατά τις πρωινές ώρες.

Παρόμοιες απώλειες κατέγραψε και η RBOB Gasoline, με την σειρά Ιουλίου’09 να κλείνει στα $187.41cents/γαλόνι (-1,3%), με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα $185,93cents/γαλόνι, ενώ η αντίστοιχη σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε την εβδομάδα στα $173,03cents/γαλόνι χάνοντας -2,60% σε ημερήσια βάση και -3% σε εβδομαδιαία.

Στο μπλοκ των βιομηχανικών μετάλλων, οι επενδυτές προέβησαν σε περιορισμένη αποκόμιση κερδών, με την σειρά Σεπτ.’09 για τον χαλκό να κλείνει στα $230,90cents/λίμπρα, και υψηλό ημέρας στα $234,55cents/λίμπρα, κερδίζοντας σε εβδομαδιαία βάση +2,5%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v