Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 0,7% για το αργό στα $71,03

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, παρά τις αρχικά πτωτικές διαθέσεις κυρίως στο ενεργειακό μπλοκ λόγω των αυξημένων αποθεμάτων βενζίνης.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, παρά τις αρχικά πτωτικές διαθέσεις κυρίως στο ενεργειακό μπλοκ λόγω των αυξημένων αποθεμάτων βενζίνης.

Ειδικότερα, το Light crude oil (σειρά Ιουλίου’09) έκλεισε με περιορισμένα κέρδη της τάξης του +0,70% στα $71,03/βαρέλι, έχοντας ωστόσο νωρίτερα βρεθεί και αισθητά χαμηλότερα στα $69/βαρέλι.
 
Αναμφίβολα, ο πρωταγωνιστής για άλλη μια συνεδρίαση ήταν η βενζίνη, με την σειρά Ιουλίου’09 για την RBOB Gasoline να κλείνει στα $203,26cents/γαλόνι, με ημερήσιες απώλειες της τάξης του -2%, και χαμηλό ημέρας στα $199,20cents/γαλόνι.

Να σημειωθεί η σημαντική αύξηση των αποθεμάτων κατά 3,5εκατ. βαρέλια, που ανακοίνωσε το DOE, ενώ και το API ανακοίνωσε αύξηση των αποθεμάτων σε εβδομαδιαία βάση με ταυτόχρονη μείωση της ζήτησης για τον μήνα Μάιο σε χαμηλό δεκαετίας.

Την ίδια ώρα, η σειρά Ιουλίου’09 για το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε στα $186,30cents/γαλόνι αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη της τάξης του +2,10%, κοντά στο υψηλό ημέρας στα $186,50cents/γαλόνι.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων η εικόνα ήταν σταθεροποιητική, καθώς ο χρυσός κυμάνθηκε σε στενό εύρος διακύμανσης, κλείνοντας τελικά με κέρδη της τάξης του +0,6% στα $936/ουγκιά. Παράλληλα, η σειρά Ιουλίου ’09 για το ασήμι έκλεισε στα $14,28/ουγκιά, με κέρδη +1,20%, και υψηλό ημέρας στα $14,355/ουγκιά.

Την ίδια ώρα το δολάριο υποχωρούσε έναντι των βασικότερων νομισμάτων, ενώ σε σχέση με το Euro βρισκόταν στην περιοχή του 1,3955.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v