Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 0,9% για το αργό στα $68,67

Ημέρα έντονης μεταβλητότητας η Τετάρτη λόγω της ανακοίνωσης του statement από την FED αλλά και της σημαντικής αύξησης των αποθεμάτων των προϊόντων πετρελαίου.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Ημέρα έντονης μεταβλητότητας η Τετάρτη λόγω της ανακοίνωσης του statement από την FED αλλά και της σημαντικής αύξησης των αποθεμάτων των προϊόντων πετρελαίου.

Εν αντιθέσει με την χθεσινή συνεδρίαση, το αμερικανικό δολάριο ενισχύθηκε σημαντικά έναντι όλων των νομισμάτων, με την ισοτιμία έναντι του Euro να υποχωρεί στα 1,3885 από το επίπεδο του 1,42 που είχε βρεθεί τις πρωινές ώρες.

Στο petroleum complex, η σειρά παράδοσης Αυγ.’09 για το Light Crude oil τερμάτισε το floor trading στα $68.67/βαρέλι, με περιορισμένες απώλειες της τάξης του -0.90%, κινούμενη σε στενό εύρος διακύμανσης μιας και η μείωση των αποθεμάτων για το αργό δεν επέτρεψε στους πωλητές να πιέσουν την τιμή κάτω από τα $68/βαρέλι αλλά και η σημαντική αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης και διυλισμένων προϊόντων δεν άφησε τους αγοραστές να ωθήσουν το Crude πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των $70/βαρέλι.

Εντονότατες πιέσεις δέχθηκε η RBOB Gasoline, με την σειρά Ιουλίου’09 να κλείνει στα $184.25cents/γαλόνι (-2,70%) λόγω της αύξησης των αποθεμάτων κατά 3,87εκατ. βαρέλια με παράλληλη μείωση της ζήτησης κατά 3% σε εβδομαδιαία βάση.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, τα futures του χρυσού έκλεισαν στο Comex στα $934,40/ουγκιά (σειρά Αυγ.’09), αποκομίζοντας ημερήσια κέρδη 1,10%, επιστρέφοντας από το ενδοσυνεδριακό υψηλό των $944.4/ουγκιά, ενώ η σειρά Ιουλίου’09 για το ασήμι έκλεισε σχεδόν αμετάβλητη στα $13,91/ουγκιά, και υψηλό ημέρας στα $14,105/ουγκιά.

Το μπλόκ των βιομηχανικών μετάλλων συνέχισε την εντυπωσιακή ανάκαμψη της περασμένης συνεδρίασης, με την αύξηση στα διαρκή καταναλωτικά αγαθά για τον μήνα Μάιο στις Η.Π.Α. να ωθεί τον χαλκό σε σημαντικά ημερήσια κέρδη της τάξης του +3,3% με την σειρά Ιουλίου’09 να κλείνει στα $226,75cents/λίμπρα, και υψηλό ημέρας στα $228,90cents/λίμπρα.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v