Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 2,7% για το αργό στα $69,31

Εικόνα που προσομοιάζει με οπτικό αντίποδα της χθεσινής ήταν αυτή που παρουσίασε η διεθνής αγορά των εμπορευμάτων κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδος, με θετικό καταλύτη της αντίδρασης των προϊόντων.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Εικόνα που προσομοιάζει με οπτικό αντίποδα της χθεσινής ήταν αυτή που παρουσίασε η διεθνής αγορά των εμπορευμάτων κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδος, με θετικό καταλύτη της αντίδρασης των προϊόντων ύστερα από τη σημαντική υποχώρηση της Δευτέρας να είναι η αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου έναντι όλων των major crosses στη διεθνή αγορά συναλλάγματος.

Αξίζει να επισημανθεί το ράλι του ευρώ, από το επίπεδο των $1.3850 στο οποίο είχε υποχωρήσει το απόγευμα της Δευτέρας στην αγορά της Νέας Υόρκης, στο υψηλό των $1.41 που «χτύπησε» στη σημερινή συνεδρίαση.

Στο petroleum complex, το αργό πετρέλαιο (light crude oil) παράδοσης Αυγούστου τερμάτισε το floor trading στα $69.31 το βαρέλι, με κέρδη της τάξεως του 2.7%, πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας των $69.68.

Ανάλογη εικόνα υπήρξε και στα προϊόντα, με την τιμή της βενζίνης (RBOB Gasoline, σειρά Ιουλίου) να διαμορφώνεται στα $189.22 cents το γαλόνι (+1.75%) και τα futures στο πετρέλαιο θέρμανσης (heating oil, παράδοση Ιουλίου) να κερδίζουν 2.4%, στα $176.9 cents το γαλόνι.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, τα futures του χρυσού έκλεισαν στο Comex στα $924.3 /oz (σειρά Αυγούστου), με ημερήσια κέρδη 0.4%, επιστρέφοντας από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των $913.2, ενώ και τα συμβόλαια του αργύρου ενισχύθηκαν στα 13.845 $/oz (σειρά παράδοσης Ιουλίου), με κέρδη της τάξεως του 1%.

Τέλος, στα βιομηχανικά μέταλλα, μεγάλη άνοδο της τάξεως του 3% σημείωναν με το πέρας του floor trading τα futures του χαλκού στην αγορά της Νέας Υόρκης (σειρά Ιουλίου), ανακτώντας το επίπεδο των $220 cents/lb.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v