Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 2,4% για το αργό στα $70,23

Ημέρα ανόδου ήταν η Πέμπτη για το σύνολο των εμπορευμάτων, με την αγορά ενέργειας να ενισχύεται λόγω τον εχθροπραξιών στην Νιγηρία, αλλά και τα βιομηχανικά μέταλλα να συνεχίζουν το ανοδικό κύμα.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Ημέρα ανόδου ήταν η Πέμπτη για το σύνολο των εμπορευμάτων, με την αγορά ενέργειας να ενισχύεται λόγω τον εχθροπραξιών στην Νιγηρία, αλλά και τα βιομηχανικά μέταλλα να συνεχίζουν το ανοδικό κύμα που ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη, επηρεασμένα κυρίως από τις προς το καλύτερο εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2010.

Στο petroleum complex, η σειρά παράδοσης Αυγ.’09 για το Light Crude oil τερμάτισε το floor trading στα $70.23/βαρέλι, με ικανοποιητικά κέρδη της τάξης του +2.40% για την σειρά Αυγ.’09, με την διάσπαση του ψυχολογικού επίπεδου των $70/βαρέλι να δίνει ώθηση μέχρι τα $70,93/βαρέλι.
 
Έπειτα από αρκετές πτωτικές συνεδριάσεις, σημαντικότατα κέρδη κατάφερε να αποκομίσει η RBOB Gasoline, με την σειρά Ιουλίου’09 να κλείνει στα $189.83cents/γαλόνι (+3%), με ενδοσυνεδριακό υψηλό στα $192,43cents/γαλόνι.

Το μπλόκ των βιομηχανικών μετάλλων συνέχισε την εντυπωσιακή ανάκαμψη των προηγούμενων δύο συνεδριάσεων, με την σειρά Σεπτ.’09 για τον χαλκό να κλείνει στα $231,70cents/λίμπρα, και υψηλό ημέρας στα $234,65cents/λίμπρα, κερδίζοντας μέσα σε τρείς ημέρες πάνω από 10%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v