Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 3,90% για το αργό στα $66,60

Η συνεδρίαση της Πέμπτης κινήθηκε στην κατεύθυνση των προηγούμενων δύο συνεδριάσεων για την αγορά ενέργειας, ενώ και οι αγορά των μετάλλων δέχθηκε πιέσεις έπειτα από την χειρότερη από το αναμενόμενο αύξηση της ανεργίας.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ

Η συνεδρίαση της Πέμπτης κινήθηκε στην κατεύθυνση των προηγούμενων δύο συνεδριάσεων για την αγορά ενέργειας, ενώ και οι αγορά των μετάλλων δέχθηκε έντονες πιέσεις έπειτα από την χειρότερη από το αναμενόμενο αύξηση της ανεργίας στις H.Π.Α.

Ειδικότερα, η σειρά Αυγ.’09 για το Light crude oil έκλεισε με απώλειες της τάξης του -3,90% στα $66,60/βαρέλι, σχεδόν στο χαμηλό ημέρας.

Την ίδια ώρα, τόσο η RBOB Gasoline όσο και το πετρέλαιο θέρμανσης κατέγραψαν σημαντικότατες απώλειες με την σειρά Αυγ.’09 για την RBOB Gasoline να κλείνει στα $178.60cents/γαλόνι χάνοντας -3,90%, ενώ η αντίστοιχη σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε στα $169,90cents/γαλόνι (-3,80% σε ημερήσια βάση).

Παρόμοια ήταν η εικόνα και στο μπλοκ των βιομηχανικών μετάλλων, με την σειρά Σεπτ.’09 για τον χαλκό να κλείνει στα $230,55/λίμπρα, χάνοντας -1,06% σε ημερήσια βάση και καταγράφοντας χαμηλό ημέρας στα $226,60/λίμπρα, ενώ παράλληλα το δολάριο ενισχύθηκε σημαντικά, κλείνοντας την ημέρα πέριξ του 1,40.

e-mail: [email protected]



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v