Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kέρδη 3,4% για το πετρέλαιο στα 61,8 δολάρια

Έντονα ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ, όσο και τα μέταλλα παρασύρθηκαν από την φρενίτιδα των διεθνών μετοχικών αγορών.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Mέλος του ομίλου της MPB

Έντονα ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ, όσο και τα μέταλλα παρασύρθηκαν από την φρενίτιδα των διεθνών μετοχικών αγορών και από την αποδυνάμωση του δολαρίου.

Ειδικότερα, η σειρά Αυγ.’09 για το Light crude oil έκλεισε στα $61,80/βαρέλι με κέρδη της τάξης του +3,4% και υψηλό ημέρας στα $62/βαρέλι, έπειτα από την ανακοίνωση για μείωση των αποθεμάτων αργού για άλλη μια εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, η σειρά Αυγ.’09 για την RBOB Gasoline έκλεισε την συνεδρίαση ενισχυμένη κατά +3,40% στα $170,90cents/γαλόνι με υψηλό ημέρας στα $171,77cents/γαλόνι.

Να σημειωθεί ότι το Department of Energy των Η.Π.Α. ανακοίνωσε μείωση των αποθεμάτων αργού κατά -2,8εκατ. βαρέλια με παράλληλη αύξηση της ζήτησης, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν αισθητά για άλλη μια εβδομάδα (+1,4εκατ. βαρέλια) με διαδοχική μείωση της ζήτησης για βενζίνη, ενώ έκπληξη ήταν η αύξηση των αποθεμάτων διυλισμένων προϊόντων κατά μόλις 500χιλ. βαρέλια με τους αναλυτές να περιμένουν αύξηση κατά 2εκατ. βαρέλια, ενώ και η ζήτηση παρουσίασε αύξηση κατά +10% έπειτα από πολλούς μήνες.

Στο μπλοκ των μετάλλων η εικόνα ήταν περισσότερο συγκρατημένη, καθώς τόσο ο χρυσός όσο και το ασήμι κινήθηκαν εντός του επάνω μέρους του εύρους του τελευταίου μήνα. Ειδικότερα, ο χρυσός (Συμβόλαιο Αυγούστου) έκλεισε με κέρδη της τάξης του +1,80% στα $939,80/ουγκιά, και υψηλό ημέρας στα $942,3/ουγκιά.

Εντυπωσιακότατα κέρδη αποκόμισε το σύνολο των βιομηχανικών μετάλλων, με την σειρά Σεπτ.’09 για τον χαλκό να κλείνει την συνεδρίαση στα $239,20/λίμπρα, κερδίζοντας +4% σε ημερήσια βάση και κοντά στο +10% από το πρωί της περασμένης Δευτέρας.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v