Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 0,37% για το πετρέλαιο στα $65,40

Ημέρα έντονης μεταβλητότητας ήταν η σημερινή για την αγορά ενέργειας, με το σύνολο του NYMEX αρχικώς να υποχωρεί σημαντικά έπειτα από την σημαντική αύξηση αποθεμάτων που ανακοίνωσε το API το βράδυ της Τρίτης.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ

Ημέρα έντονης μεταβλητότητας ήταν η σημερινή για την αγορά ενέργειας, με το σύνολο του NYMEX αρχικώς να υποχωρεί σημαντικά έπειτα από την σημαντική αύξηση αποθεμάτων που ανακοίνωσε το API το βράδυ της Τρίτης, αλλά τελικά η εικόνα άλλαξε έπειτα από την όχι και τόσο bearish εικόνα που έδειξαν τα αποθέματα που ανακοινώθηκαν από το Department of Energy στις 17:30 ώρα Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, το light crude oil (συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) αρχικά κατέγραψε απώλειες της τάξης του $63,76/βαρέλι, ανακάμπτοντας αισθητά έπειτα από την μείωση αποθεμάτων κατά -1,96εκατ. βαρέλια που ανακοινώθηκε από το DOE για την εβδομάδα που μας πέρασε; τελικά, η σειρά Σεπτ.’09 έκλεισε στα $65,40/βαρέλι, με περιορισμένες απώλειες της τάξης του -0,37%.

Ικανοποιητικά κέρδη αποκόμισε η RBOB Gasoline (Αυγ.’09) παρά την αύξηση των αποθεμάτων κατά 800χιλ. βαρέλια, με τους traders να εστιάζουν στην εκτίμηση ότι η ζήτηση θα αυξηθεί κατά +1% σε εβδομαδιαία βάση. Για την ακρίβεια, η εν λόγω σειρά της RBOB Gasoline έκλεισε με κέρδη +1,45% στα $183,83cents/γαλόνι, και εύρος διακύμανσης $7,5cents ($184,63-$176.77cents).

Στο μπλοκ των μετάλλων, εντυπωσιακότατο ράλι διέγραψε ο χαλκός έπειτα από την ανακοίνωση ότι ορυχείο της Xstrata στην Χιλή έκλεισε για τεχνικούς λόγους.

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά Σεπτ.’09 για τον χαλκό έκλεισε την συνεδρίαση στα $252,55/λίμπρα, ενισχυμένη κατά +3%, και υψηλό ημέρας στα $253,80/λίμπρα.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v