Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Βουτιά" 6% για το πετρέλαιο στα $63,22

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν στη σημερινή συνεδρίαση τα συμβόλαια που απαρτίζουν το energy complex, με τα ανακοινωθέντα -από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DoE)- στοιχεία για τα αποθέματα αργού.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν στη σημερινή συνεδρίαση τα συμβόλαια που απαρτίζουν το energy complex, με τα ανακοινωθέντα -από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DoE)- στοιχεία για τα αποθέματα αργού (απροσδόκητη αύξηση κατά 5.1 εκατομμύρια βαρέλια, για την εβδομάδα που τελείωσε στις 24 Ιουλίου) να επιτείνουν την ήδη αρνητική εικόνα που υπήρχε νωρίτερα και ενώ λάμβανε χώρα η ενδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος.

Με τη λήξη της συνεδρίασης στο floor του χρηματιστηρίου Nymex της Νέας Υόρκης, η σειρά παράδοσης Σεπτεμβρίου στο αργό πετρέλαιο (light crude oil) διαπραγματευόταν στα $63.22 το βαρέλι, με εντυπωσιακή πτώση της τάξεως του 6% και χαμηλό στα $63.04.

Παρόμοια εικόνα είχαμε και στα προϊόντα, με τα futures στο πετρέλαιο θέρμανσης (heating oil, παράδοση Αυγούστου) να τερματίζουν τη συνεδρίαση στα $166.85 cents το γαλόνι (-5.5%) και τα συμβόλαια της βενζίνης (RBOB Gasoline, σειρά Αυγούστου) να διαμορφώνονται στα $185.2 cents το γαλόνι, μειωμένα κατά 3%, έχοντας συγκριτικά καλύτερη συμπεριφορά λόγω της απρόσμενης μείωσης των αποθεμάτων (κατά 2.3 εκ. βαρέλια).

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων εξάλλου, τα συμβόλαια σε χρυσό και άργυρο κινήθηκαν για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση σε αρνητικό έδαφος, με την ενίσχυση του δολαρίου (μέχρι το 1.40 ως προς το ευρώ) και το sell off στο petroleum complex να παρασύρουν χαμηλότερα τα εν λόγω εμπορεύματα.

Ειδικότερα, τα futures του κίτρινου μετάλλου έκαναν settlement στο floor στα $927.2 /oz (σειρά Αυγούστου), με πτώση της τάξεως του 1.3% και ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα $925.2, ενώ με πολλαπλάσιες απώλειες της τάξεως του 3.5% έκλεισαν τα συμβόλαια στο ασήμι, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 13.258 $/oz (σειρά παράδοσης Σεπτεμβρίου).

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v