Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 1,6% για το πετρέλαιο στα $69,52

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδος τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου επηρεάζοντας δυσμενώς και το υπόλοιπο energy complex.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδος τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου επηρεάζοντας δυσμενώς και το υπόλοιπο energy complex, με τους traders να παρακολουθούν κυρίως την κίνηση των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών στη Wall Street, καθώς η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου παρέμεινε καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας μεταξύ 1.41 και 1.42.

Συγκεκριμένα, με την εκπνοή της συνεδρίασης στο floor του χρηματιστηρίου Nymex της Νέας Υόρκης, η σειρά παράδοσης Σεπτεμβρίου στο light crude oil διαπραγματευόταν στα $69.50 το βαρέλι, με απώλειες της τάξεως του 1.6% και διακύμανση μεταξύ $68.71 και $71.25.

Καλύτερη συγκριτικά ήταν η εικόνα στα προϊόντα, με τα futures στο πετρέλαιο θέρμανσης (heating oil, παράδοση Σεπτεμβρίου) να τερματίζουν τη συνεδρίαση στα $191.04 cents το γαλόνι (-0.9%) και τα συμβόλαια της βενζίνης (RBOB Gasoline, σειρά Σεπτεμβρίου) να ξεχωρίζουν -διαφοροποιούμενα θετικά- και να διαμορφώνονται στα $204.10 cents το γαλόνι, ενισχυμένα κατά 0.67%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων εξάλλου, τα συμβόλαια σε χρυσό και άργυρο κινήθηκαν σταθεροποιητικά και σε σχετικά ήρεμο τέμπο.

Ειδικότερα, τα futures του κίτρινου μετάλλου έκλεισαν στα $946.5 /oz (σειρά Οκτωβρίου), σχεδόν αμετάβλητα και με ενδοσυνεδριακή διακύμανση $942.5 / 950.7, ενώ με αμελητέες απώλειες της τάξεως του 0.1% έκλεισαν την ίδια ώρα και τα συμβόλαια στο ασήμι, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 14.345 $/oz (σειρά παράδοσης Σεπτεμβρίου).

e-mail: global [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v