Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 0,5% για το πετρέλαιο στα $70,52

Με βασικούς «οδηγούς» τις διακυμάνσεις και το θετικό πρόσημο των διεθνών χρηματιστηριακών δεικτών στις δύο πλευρές του Ατλαντικού κινήθηκαν οι traders της αγοράς των εμπορευμάτων.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Με βασικούς «οδηγούς», αφενός τις διακυμάνσεις και το θετικό πρόσημο (τουλάχιστον μέχρι τις 21:30 ώρα Ελλάδος) των διεθνών χρηματιστηριακών δεικτών στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και αφετέρου, την επιτυχή τελικά ανοδική διάσπαση της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου πάνω από τα 1.4220, κινήθηκαν οι traders της αγοράς των εμπορευμάτων στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος.

Στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, τα συμβόλαια που αποτελούν το petroleum complex διαπραγματεύονταν σε υψηλότερα επίπεδα από χθες (με εξαίρεση τη βενζίνη, η τιμή της οποίας παρέμεινε πρακτικά αμετάβλητη), με τη σειρά παράδοσης Σεπτεμβρίου στο αργό (light crude oil) να τερματίζει τη συνεδρίαση στα $70.52 το βαρέλι, με κέρδη της τάξεως του 0.5% και ημερήσια διακύμανση μεταξύ $70.05 και $72.21.

Ενώ στα προϊόντα, τα futures στο πετρέλαιο θέρμανσης (heating oil, παράδοση Σεπτεμβρίου) διαμορφώθηκαν στο κλείσιμο στα $190.4 cents το γαλόνι (+0.6%) και τα συμβόλαια της βενζίνης (RBOB Gasoline, σειρά Σεπτεμβρίου) στα $202.30 cents το γαλόνι, με αμελητέες απώλειες 0.1%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων εξάλλου, η αδυναμία του δολαρίου στη διεθνή αγορά συναλλάγματος έδρασε και πάλι ως θετικός καταλύτης για την ανοδική κίνηση του διδύμου χρυσός-άργυρος, με το δεύτερο να ξεχωρίζει «καλπάζοντας» πάνω και από τα $15 ανά ουγκιά.

Ειδικότερα, τα futures του κίτρινου μετάλλου έκαναν settlement στο Comex στα $955.4 /oz (σειρά Οκτωβρίου), κερδίζοντας ποσοστό 0.4%, με ενδοσυνεδριακό υψηλό στα $962, ενώ εντυπωσιακά κινήθηκαν όπως προανεφέρθη τα συμβόλαια στο ασήμι, τα οποία διαμορφώθηκαν την ίδια ώρα στα 14.987 $/oz (σειρά παράδοσης Σεπτεμβρίου), με κέρδη της τάξεως του 2.8%.
 
e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v