Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 3,2% για το πετρέλαιο στα $72,05

Εντονότατες ρευστοποιήσεις ακολούθησαν τις αγορές εμπορευμάτων κατά την δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας, με την προς το χειρότερο αναθεώρηση του ΑΕΠ των Η.Π.Α.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Εντονότατες ρευστοποιήσεις ακολούθησαν τις αγορές εμπορευμάτων κατά την δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας, με την προς το χειρότερο αναθεώρηση του ΑΕΠ των Η.Π.Α. από τον Λευκό Οίκο να δίνει το έναυσμα για αποκόμιση κερδών στο ενεργειακό μπλοκ, και σε εκείνο των βιομηχανικών μετάλλων.

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Οκτώβριο αναρριχήθηκε στην έναρξη του floor trading to WTI, με την σειρά Οκτ.’09 να γράφει υψηλά στα $74,97/βαρέλι κλείνοντας τελικά την ημέρα στα $72,05/βαρέλι (-3,20%), έχοντας καταγράψει χαμηλό συνεδρίασης στα $71,11/βαρέλι.
 
Όσον αφορά τα προϊόντα πετρελαίου, η σειρά Σεπτ.’09 για την RBOB Gasoline έκλεισε -2.05% χαμηλότερα, στα $200.70cents/γαλόνι και χαμηλό ημέρας στα $197,92cents/γαλόνι.

Στο μπλοκ των βιομηχανικών μετάλλων, η εικόνα ήταν παρόμοια, με τον χαλκό να πιέζεται αισθητά έπειτα και από την αύξηση των αποθεμάτων στο LME κατά 3,5χιλ τόνους. Ειδικότερα, τα συμβόλαια του χαλκού για το Δεκέμβριο έκλεισαν στα $287,35/λίμπρα, χάνοντας -2%, καταγράφοντας χαμηλό συνεδρίασης στα $285,30/λίμπρα.
 
Στον αντίποδα, τα futures στο ασήμι τερμάτισαν σε οριακά θετικό πρόσημο το floor session, με τη σειρά παράδοσης Σεπτ.’09 να κλείνει στα $14.275/ουγκιά, με ημερήσια κέρδη της τάξεως του 0.56%, διαπραγματευόμενη σε στενό εύρος, μόλις $0,40/ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v