Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήμερήσια άνοδος 1,5% για το πετρέλαιο στα $72.49

Με τους χρηματιστηριακούς δείκτες της Wall Street να δίδουν τον τόνο περιορίζοντας τις αρχικές απώλειες κατά τη διάρκεια της τελευταίας ώρας του floor trading στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Nymex της Νέας Υόρκης.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Με τους χρηματιστηριακούς δείκτες της Wall Street να δίδουν τον τόνο περιορίζοντας τις αρχικές απώλειες κατά τη διάρκεια της τελευταίας ώρας του floor trading στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Nymex της Νέας Υόρκης και το δολάριο να υποχωρεί απότομα έναντι όλων των major crosses μεταξύ 21:00 και 21:30 ώρα Ελλάδος, η ανοδική αντίδραση από τα πρωινά χαμηλά αποσόβησε την τρίτη διαδοχική συνεδρίαση στο κόκκινο για το petroleum complex.

Η τιμή του αμερικανικού αργού βρέθηκε να υποχωρεί ενδοσυνεδριακά χαμηλότερα και από τα $70 το βαρέλι, ωστόσο το γρήγορο ριμπάουντ της τελευταίας ώρας έφερε τα futures να διαπραγματεύονται στην εκπνοή της συνεδρίασης στα $72.49 το βαρέλι (συμβόλαιο Οκτωβρίου), με κέρδη της τάξεως του 1.5%, σε μεγάλη απόσταση από το χαμηλό ημέρας των $69.83 και με υψηλό λίγο πριν το κλείσιμο στα $72.76.

Στα προϊόντα, η τιμή της βενζίνης (RBOB Gasoline, σειρά Σεπτεμβρίου) διαμορφωνόταν την ίδια ώρα στα $203 cents το γαλόνι (+2.3%), επιστρέφοντας πάνω από το ψυχολογικό φράγμα των $2, ενώ τα futures στο πετρέλαιο θέρμανσης (heating oil, παράδοση Σεπτεμβρίου) κέρδιζαν μόλις 0.3%, κάνοντας πράξη στα $185.8 cents το γαλόνι.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, η ισορροπία ευρώ-δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος πέριξ του επιπέδου των 1.4250 (χαμηλό στα 1.4220 - υψηλό στα 1.4284) έως το κλείσιμο του floor στο Comex κράτησε σε στάση αναμονής τους traders που πραγματοποίησαν μικρές «διαδρομές» με κέντρο τις χθεσινές τιμές κλεισίματος.

Ειδικότερα, τα futures του χρυσού έκλεισαν τη συνεδρίαση στο Comex στα $947.4 /oz (σειρά Δεκεμβρίου), οριακά υψηλότερα από χθες (+0.18%), ενώ τα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου στο ασήμι διαμορφώθηκαν στα 14.22 $/oz, με περιορισμένες απώλειες της τάξεως του 0.25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v