Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 0,12% για το πετρέλαιο στα $67,97

Σε ήρεμο σχετικά τέμπο -απουσία κάποιου σοβαρού καταλύτη- κινήθηκε το petroleum complex κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, με την τιμή του αμερικανικού αργού να τερματίζει το floor trading με οριακές απώλειες.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Σε ήρεμο σχετικά τέμπο -απουσία κάποιου σοβαρού καταλύτη- κινήθηκε το petroleum complex κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, με την τιμή του αμερικανικού αργού (WTI crude oil, παράδοσης Οκτωβρίου) να τερματίζει το floor trading με οριακές απώλειες της τάξεως των 8 cents, στα 67.97 $/βαρέλι, έχοντας καταγράψει χαμηλό συνεδρίασης στα $67.66 και υψηλό στα $69.40.
 
Μεγαλύτερες ήταν ωστόσο οι πιέσεις στα προϊόντα, με το πετρέλαιο θέρμανσης (Heating oil) να διαμορφώνεται στα $173.55 cents/gallon (-0.86%) και τη βενζίνη (Gasoline RBOB) στα $179.36 cents/gallon (-0.83%), αμφότερες σειρές παράδοσης Οκτωβρίου.

Να σημειωθούν οι νέες ισχυρές απώλειες των συμβολαίων του φυσικού αερίου, με τη σειρά του Οκτωβρίου να «βλέπει» το εν λόγω εμπόρευμα στα $2.52 / MmBtu (-7.3%).

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, η χθεσινή εντυπωσιακή εικόνα συνεχίστηκε και κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με τους αγοραστές να διατηρούν με άνεση την πρωτοβουλία των κινήσεων ωθώντας τις τιμές του διδύμου χρυσού-αργύρου σε υψηλότερα επίπεδα.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια του κίτρινου μετάλλου για το Δεκέμβριο έκλεισαν στο Comex σε απόσταση βολής από το φράγμα των 1000 $/oz, στα 997.7 $/oz, με υψηλό συνεδρίασης στα 999.5 $/oz και κέρδη της τάξεως του 2%, ενώ ακόμη πιο επιθετικά κινήθηκε σήμερα το ασήμι, με τα futures παράδοσης Δεκεμβρίου να διαμορφώνονται την ίδια ώρα στα $16.29 ανά ουγκιά, με σημαντικά κέρδη της τάξεως του περίπου 6%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v