Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 2,47% γαι το πετρέλαιο στα $68,23

Μικτά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, επιδεικνύοντας εκτεταμένη νευρικότητα.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Μικτά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, επιδεικνύοντας εκτεταμένη νευρικότητα.

Ειδικότερα, στο ενεργειακό μπλοκ, το light crude oil (Συμβόλαιο Οκτωβρίου) έκλεισε στα 68,23$/βαρέλι, με σημαντική υποχώρηση κατά 2,47%, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το υψηλό της ημέρας ήταν αισθητά υψηλότερα, στα 71,37$/βαρέλι.

Το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Οκτωβρίου) έκλεισε με αντίστοιχη μεταβολή κατά 2,45% στα 176,42cents/gallon, αντιστρέφοντας και αυτό την αρχική θετική εικόνα που οδήγησε την τιμή μέχρι τα 184,81cents/gallon.
 
Η βενζίνη τέλος (Συμβόλαιο Οκτωβρίου) ήταν σχετικά περισσότερο ανθεκτική, καθώς το κλείσιμο ήταν 1,25% χαμηλότερα στα 178,72cents/gallon, ενώ τα αρχικά κέρδη οδήγησαν το προϊόν μέχρι και 2,54% υψηλότερα στα 185,59cents/gallon.
 
Στο μπλοκ των μετάλλων η εικόνα ήταν περισσότερο συγκρατημένη, καθώς τόσο ο χρυσός, όσο και το ασήμι αν και επηρεάστηκαν σε κάποιον βαθμό από τη νευρικότητα κατόρθωσαν τελικά να αντισταθούν στην ενδυνάμωση του δολαρίου και να κερδίζουν έδαφος, έστω και περιορισμένα.

Ειδικότερα, ο χρυσός (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου) έκλεισε στα 957$/oz με οριακή μεν, θετική ωστόσο μεταβολή κατά 0,4%, ενώ το ασήμι περισσότερο επιθετικό, (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου) βρέθηκε λίγο υψηλότερα από τα 15$/oz μετά από διακύμανση ανάμεσα στο 14,655-15,145$/oz.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v