Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 3,9% για το πετρέλαιο στα $69,93

Εικόνα sell off ήταν εκείνη που διαμορφώθηκε στο ταμπλό του χρηματιστηρίου Nymex της Νέας Υόρκης κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδος και τελευταίας για το μήνα Αύγουστο.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ο μίλου της MPB


Εικόνα sell off ήταν εκείνη που διαμορφώθηκε στο ταμπλό του χρηματιστηρίου Nymex της Νέας Υόρκης κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδος και τελευταίας για το μήνα Αύγουστο, με την τιμή του αμερικανικού αργού (WTI crude oil, παράδοσης Οκτωβρίου) να διασπά καθοδικά το επίπεδο των $70 το βαρέλι και τα futures να διαπραγματεύονται στην εκπνοή του floor trading με σημαντικές ημερήσιες απώλειες της τάξεως του 3.9%, στα 69.93 $/βαρέλι, έχοντας καταγράψει χαμηλό συνεδρίασης στα 69.13 $/βαρέλι.

Στα προϊόντα, η λήξη των συμβολαίων του Σεπτεμβρίου βρήκε το πετρέλαιο θέρμανσης (Heating oil) να υποχωρεί κατά 4.4% στα $177.90 cents/gallon και τη βενζίνη (Gasoline RBOB) κατά 5%, στα $195.75 cents/gallon.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, η τελική εικόνα της συνεδρίασης ήταν μεικτή, καθώς η υποχώρηση του δολαρίου στη διεθνή αγορά συναλλάγματος συγκράτησε τους πωλητές που επιχείρησαν με το άνοιγμα του floor στη Νέα Υόρκη να δημιουργήσουν στην αγορά του χρυσού κλίμα αντίστοιχο με αυτό του petroleum complex.
 
Ειδικότερα, τα συμβόλαια του κίτρινου μετάλλου για το Δεκέμβριο έκλεισαν περίπου 5 $/oz χαμηλότερα (-0.5%), στα 953.50 $/oz, με χαμηλό συνεδρίασης στα 944.3 $/oz, ενώ σε θετικό έδαφος επέτυχαν να κάνουν settlement τα futures στο ασήμι (σειρά παράδοσης Δεκεμβρίου) που διαμορφώθηκαν στα $14.92 ανά ουγκιά, με κέρδη της τάξεως του 0.7%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v