Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μηδενική μεταβολή για το πετρέλαιο στα $67,95

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς το ενεργειακό μπλοκ πραγματοποίησε διακυμάνσεις κοντά στα προηγούμενα κλεισίματά του.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς το ενεργειακό μπλοκ πραγματοποίησε διακυμάνσεις κοντά στα προηγούμενα κλεισίματά του για να ολοκληρώσει την συνεδρίαση σε αρνητικό έδαφος, πλην του φυσικού αερίου, ενώ τα μέταλλα μετά από την σημαντική άνοδο του τελευταίου διαστήματος ανέκρουσαν πρύμναν.
 
Συγκεκριμένα, το light crude oil (Συμβόλαιο Οκτωβρίου) έκλεισε στα 67,95$/βαρέλι, με μηδενική μεταβολή, ενώ το εύρος διακύμανσης της ημέρας ήταν ανάμεσα στο 67,12-68,78$/βαρέλι.

Το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Οκτωβρίου) έκλεισε με απώλειες 0,98% στα 171,8cents/gallon, αντιστρέφοντας την αρχικά θετική κίνηση που το οδήγησε μέχρι τα 174,50cents/gallon.

Η βενζίνη τέλος (Συμβόλαιο Οκτωβρίου) κινήθηκε σε ανάλογους ρυθμούς, κλείνοντας στα 177,40cents/gallon με απώλειες 1,05%.

Σημειώνεται ότι το φυσικό αέριο ξεχώρισε την θέση του από τα υπόλοιπα προϊόντα καταγράφοντας εκτεταμένα κέρδη σε αντίδραση της σημαντικής υποχώρησης του τελευταίου διαστήματος.
 
Ειδικότερα, το συμβόλαιο Οκτωβρίου έκλεισε με σημαντικά κέρδη 8,8% στα 2,729$/MMMbtu. Στο μπλοκ των μετάλλων η εικόνα ήταν σταθεροποιητική, καθώς χρυσός και ασήμι κινήθηκαν μεν σε αρνητικό έδαφος, διατήρησαν ωστόσο επαφή με τα υψηλά περιόδου.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου) έκλεισε στα 993,5$/oz με οριακές απώλειες 0,4%, ενώ το χαμηλό της ημέρας ήταν στα 987$/oz.
 
Το ασήμι τέλος έκλεισε με απώλειες 0,28% στα 16,245$/oz, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είχε βρεθεί να χάνει και 2,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v