Μικτές τάσεις στο πετρέλαιο - ενισχύεται ο χρυσός

Η τιμή του brent υποχωρεί 0,23% στα 33,75 δολάρια το βαρέλι, μετά την εκτίναξη του στα υψηλότερα του Μαρτίου, παρά το γεγονός ότι οι διεθνείς εξελίξεις και το ράλι της βενζίνης στις ΗΠΑ ενισχύουν τις τιμές στη Νέα Υόρκη. Άνοδος χρυσού.

H τιμή του brent υποχωρεί 0,21% στα 33,75 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας ”φυσιολογική” πτώση, μετά την προηγούμενη εκτίναξή της στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Μαρτίου.

Η εκτίναξη της τιμής της αμόλυβδης βενζίνης σε επίπεδα ρεκόρ στη Νέα Υόρκη, τροφοδότησε τις ανησυχίες για την πορεία των αποθεμάτων και σε συνδυασμό με την ενίσχυση του κλίματος βίας που διαμορφώθηκε στη Σαουδική Αραβία, ενίσχυσε τις τιμές του αργού πετρελαίου κατά 0,75% στα 37,85 δολάρια το βαρέλι στην αμερικανική αγορά.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι πιέσεις στις τιμές θα συνεχιστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, παρά το γεγόνός ότι οι αγορές δεν αντέδρασαν αρνητικά στην ανακοίνωση της μηνιαίας έκθεσης του ΟΠΕΚ, που αναβάθμισε τις προηγούμενες προβλέψεις για αύξηση της ζήτησης το 2004.

Οι επενδυτές επέστρεψαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην αγορά πολυτίμων μετάλλων, κυρίως λόγω της ενίσχυσης των ανησυχιών από τη διατήρηση του κλίματος βίας στο Ιράκ και την διορθωτική πορεία του δολαρίου, μετά την ανακοίνωση για υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ κατά 0,2% το Μάρτιο.

Η τιμή του χρυσού κερδίζει 0,55% στα 401,75 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά spot του Λονδίνου, ενώ η τιμή του αργύρου κερδίζει 0,56% στα 7,16 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά.

Η τιμή της πλατίνας υποχωρεί οριακά 0,16%, στα 921 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v