Η αύξηση των αποθεμάτων ”πιέζει” το πετρέλαιο

Η τιμή του brent υποχωρεί 1,57% στα 32,63 δολάρισ το βαρέλι, μετά την ανακοίνωση του API για αύξηση των αποθεμάτων κατά 10,4 εκατ. βαρέλια στα 302,7 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η τιμή του αργύρου καταρρέει εξαιτίας της ανόδου του δολαρίου.

Η τιμή του πετρελαίου καταγράφει απότομη πτώση στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, μετά την ανακοίνωση για σημαντική άνοδο των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου.

Ειδικότερα, η τιμή του brent υποχωρεί 1,57% στα 32,63 δολάρια το βαρέλί στην αγορά του Λονδίνου, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί 1,37% στα 36,7 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

Το American Petroleum Institute ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 10,4 εκατ. βαρέλια στα 302,7 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 9 Απριλίου, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ”περιορισμένη” άνοδο κατά 1,9 εκατ. βαρέλια για το ίδιο διάστημα.

Την ίδια στιγμή, τα αποθέματα αμόλυβδης βενζίνης υποχώρησαν κατά 458.000 βαρέλια, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 1,4 εκατ. βαρέλια για το ίδιο διάστημα.

Το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει την ανακοίνωση των στοιχείων για τα αποθέματα εξαιτίας ορισμένων προβλημάτων που καταγράφηκαν στις διαδικασίες υπολογισμού τους.

Οι τιμές των χρυσού και αργύρου συνεχίζουν να καταγράφουν σημαντικές απώλειες, εξαιτίας της ανατίμησης του δολαρίου μετά την ανακοίνωση για επιτάχυνση των πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ, που τροφοδότησε τις εκτιμήσεις ότι η Fed θα αυξήσει σύντομα τα επιτόκια.

Η τιμή του χρυσού υποχωρεί 1,54% στα 400,88 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά spot του Λονδίνου, καταγράφοντας απώλειες που ξεπέρασαν το 8,5% από τα 433 δολάρια ανά ουγκιά που είχε εκτιναχθεί την 1η Απριλίου, όταν έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 15ετίας.

Η τιμή του αργύρου υποχωρεί 5,25% στα 7,04 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά spot του Λονδίνου, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υποχώρησε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 7 δολαρίων.

Η τιμή της πλατίνας υποχωρεί 0,27% στα 927,5 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αφορά, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η τιμή της πλατίνας έχει δημιουργήσει σημαντικά αναχώματα στις πιέσεις στηριζόμενη στην αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης του μετάλλου για βιομηχανική χρήση.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα κερδοσκοπικά κεφάλαια ρευστοποιούν τα προηγούμενα υψηλά κέρδη από την αγορά πολυτίμων μετάλλων, αφού μόλις στις αρχές Απριλίου ο χρυσός είχε εκτιναχθεί στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 15ετίας.

Οι εκτιμήσεις για επικείμενη άνοδο των αμερικανικών επιτοκίων, μετά την ανακοίνωση επιτάχυνσης των πληθωριστικών πιέσεων, απομάκρυνε τους επενδυτές από τον κλάδο των μεταλλευτικών εταιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v