Ανοδικές τάσεις ακολουθεί το brent

Η τιμή του brent κερδίζει 1,42% στα 30,64 δολάρια το βαρέλι, μετά την απότμη πτώση που κατέγραψε την Παρασκευή, ενώ η τιμή του παλλαδίου ετοιμάζεται για ράλι στη σκιά της αύξησης της ζήτησης για κατασκευή εξατμίσεων.

H τιμή του πετρελαίου υποχωρεί στην αγορά της Νέας Υόρκης, εξαιτίας των κερδοσκοπικών κινήσεων που στοιχηματίζουν ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ θα παράγουν περισσότερο πετρέλαιο από αυτό που έχουν χρεωθεί, σύμφωνα με τις ποσοστώσεις του διεθνούς οργανισμού.

Εκτιμήσεις που στηρίζονται στο γεγονός ότι παρά την απόφαση για μείωση της ημερήσιας παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια στα 23,5 εκατ. βαρέλία από την 1η Απριλίου, οι χώρες του ΟΠΕΚ άντλησαν το Μάρτιο ημερησίως 25,7 εκατ. βαρέλια, περίπου 1,2 εκατ. βαρέλια παραπάνω από αυτά που είχαν χρεωθεί.

Αντίθετα, η τιμή του brent στο Λονδίνο κατέγραφε ”φυσιολογική” άνοδο, μετά την απότομη πτώση την Παρασκευή το βράδυ.

Η τιμή του brent κερδίζει 1,42% στα 30,64 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρούσε 0,41% στα 34,25 δολάρια το βαρέλι.

Η ανάκαμψη του δολαρίου έναντι των ανταγωνιστικών του νομισμάτων απομάκρυνε τους επενδυτές από την αγορά πολυτίμων μετάλλων.

Η τιμή του χρυσού υποχωρεί 0,64% στα 417,1 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου, ενώ η τιμή του αργύρου υποχωρεί 0,12% στα 8,08 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά.

Η τιμή της πλατίνας υποχωρεί 2,04%στα 890 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

Η τιμή του παλλαδίου εκτινάχθηκε στα 307 δολάρια ανά ουγκιά κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 17μηνών, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα εκτιναχθεί έως τα 350 δολάρια ανά ουγκιά, εξαιτίας της αναμενόμενης αύξησης της ζήτησης για την κατασκευή εξατμίσεων για πετρελαιοκίνητους κινητήρες αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την Barclays Capital, η τιμή του χρυσού θα φθάσει στα 410 δολάρια ανά ουγκιά κατά μέσο όρο το 2004, ενώ αυτή του αργύρου θα υποχωρήσει στα 6,9 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v