Συνεχίζει την ανοδική πορεία το πετρέλαιο

Η τιμή του brent ”τρέχει” 0,96% στα 32,76 δολάρια το βαρέλι στη σκιά της προηγούμενης ανακοίνωσης για μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων και την προειδοποίηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ για ράλι της τιμής της βενζίνης το καλοκαίρι. Πτώση χρυσού.

Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει την ανοδική πορεία της που ξεκίνησε την Τετάρτη το βράδυ, μετά την ανακοίνωση για μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου και αμόλυβδης βενζίνης την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι αναλυτές προεξοφλούν ένταση των πιέσεων στις τιμές μετά το τέλος της εορτής του Πάσχα.

Η τιμή του brent κερδίζει 0,96% στα 32,76 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού ”τρέχει” 0,97% στα 36,5 δολάρια το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας προειδοποίησε σήμερα τους καταναλωτές ότι η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης θα εκτιναχθεί πιθανώς σε επίπεδα ρεκόρ κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, φθάνοντας κατά μέσο στα 1,76 δολάρια το γαλόνι, κατά 20 σεντς σε υψηλότερα επίπεδα από την αντίστοιχη περίοδο του 2003, χωρίς να αποκλείεται η πρόσκαιρη αναρρίχηση της τιμής έως τα 1,8 δολάρια το γαλόνι.

Η υποχώρηση του ευρώ στα 1,2089 δολάρια και οι διαδοχικές αργίες των περισσοτέρων αγορών έως την Τρίτη, περιόρισαν τον όγκο των συναλλαγών και το ενδιαφέρον στην αγορά χρυσού, με τους επενδυτές να ρευστοποιούν προηγούμενα κέρδη.

Η τιμή του χρυσού υποχωρεί 0,85% στα 419,3 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου, ενώ ανάλογη πτώση 0,85% καταγράψει και η τιμή του αργύρου στα 8,15 δολάρια ανά ουγκιά, παραμένοντας κοντά στα υψηλότερα 16ετίας.

Η τιμή της πλατίνας κερδίζει 2,55% στα 901,5 δολάρια ανά ουγκιά, εξαιτίας των κερδοσκοπικών κινήσεων που στοιχηματίζουν σε αύξηση της ζήτησης.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι τιμές των πολυτίμων μετάλλων θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, λόγω της γεωπολιτικής ανασφάλειας από τη ένταση της κρίσης στο Ιράκ και την ενίσχυση των ”τρομοφόβων”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v