Άνοδος του πετρελαίου και χρυσού

Η τιμή του brent κερδίζει 0,36% στα 30,8 δολάριατ το βαρέλι, εξαιτίας των ανησυχιών για την αύξηση των εξαγωγών του Ιράκ, που ίσως οδηγήσει τον ΟΠΕΚ σε νέα μείωση παραγωγής, και το νέο ιστορικό ρεκόρ ανόδου της βενζίνης στις ΗΠΑ. Άνοδος χρυσού.

Η τιμή του πετρελαίου καταγράφει άνοδο στις αγορές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης εξαιτίας των ανησυχιών ότι ο ΟΠΕΚ μπορεί να προχωρήσει σε νέα μείωση της παραγωγής για να αντισταθμίσει την αύξηση της παραγωγής και των εξαγωγών του Ιράκ.



Η τιμή του brent κερδίζει 0,36% στα 30,8 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού κερδίζει 0,15% στα 34,43 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

Πιέσεις δέχονται οι τιμές των πετρελαιοειδών και από την εκτίναξη της τιμής της αμόλυβδης βενζίνης σε νέο ιστορικό ρεκόρ, αφού έφθασε στα 1,77 δολάρια το γαλόνι κατά μέσο όρο στα 60.000 πρατήρια καυσίμων των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον αμερικανικό σύλλογο αυτοκινητιστών ΑΑΑ.

Οι αναλυτές της αγοράς αναμένουν την αυριανή ανακοίνωση για την πορεία των αμερικανικών αποθεμάτων, ενώ με ιδιαίτερη ανακούφιση υποδέχθηκαν οι βιομηχανικοί παράγοντες των ανεπτυγμένων χωρών ότι η παραγωγή των χωρών του ΟΠΕΚ το Μάρτιο ήταν υψηλότερη από το σύνολο της παραγωγής που είχαν χρεωθεί από την προηγούμενη σύνοδο του διεθνούς οργανισμού.

Η τιμή του χρυσού ανέκαμψε από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων, εξαιτίας των κινήσεων των κερδοσκοπικών κεφαλαίων που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις αντιστάσεις του ευρώ έναντι του δολαρίου, ενώ ο άργυρος συνέχισε να καταγράφει κέρδη για πέμπτη συνεδρίαση τις τελευταίες μέρες, καταφέρνοντας να αναρριχηθεί εκ νέου στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 16 ετών.

Η τιμή του χρυσού κερδίζει 0,68%στα 418,25 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

Η τιμή του αργύρου καταγράφει οριακή άνοδο 0,12% στα 8,12 δολάρια ανά ουγκιά στη ίδια αγορά, ενώ κατά τη διάρκεια του 2003 κατέγραψε άνοδο 85%.

Η τιμή της πλατίνας υποχωρεί 0,67% στα 885 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το ενδιαφέρον για τα πολύτιμα μέταλλα θα συνεχιστεί.

Η Commodity Futures Trading Commission υπογράμμισε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, με άξονα τις 30 Μαρτίου, τα επιθετικά επενδυτικά κεφάλαια υψηλού ρίσκου κατέγραψαν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση κεφαλαίων στο προθεσμιακά συμβόλαια του χρυσού κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Τα κεφάλαια υψηλού ρίσκου μόνο την προηγούμενη Παρασκευή διαπραγματεύθηκαν πάνω από 125.128 προθεσμιακά συμβόλαια χρυσού, καταγράφοντας άνοδο 22% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας, με τις διαπραγματεύσεις να φθάνουν στα υψηλότερα επίπεδα από το Φεβρουάριο του 1982!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v