Χαμηλό 10 εβδομάδων για το χρυσό

Σε μαζική φυγή από το χρυσό και τον άργυρο τράπηκαν οι επενδυτές εξαιτίας της ανάκαμψης του δολαρίου και των θετικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία, ενώ το πετρέλαιο κινείται με ”διαφορετικές ταχύτητες” σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη λόγω κερδοσκοπικών παιχνιδιών.

Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια διαμόρφωσαν δύο ταχύτητες στην αγορά πετρελαίου, στοιχηματίζοντας στη Νέα Υόρκη σε άνοδο των αμερικανικών αποθεμάτων, ρευστοποιώντας και προηγούμενα κέρδη.

Η τιμή του brent ”τρέχει” 0,48% στα 33,35 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί 0,95% στα 37,48 δολάρια το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η τιμή του πετρελαίου καταγράφει άνοδο 33% από την αντίστοιχη περίοδο του 2003, όταν οι αμερικανικές δυνάμεις ετοιμάζονταν να καταλάβουν το Τικρίτ, τη γενέτειρα του Σαντάμ Χουσεϊν.

Η εκτίναξη του δολαρίου έναντι των ανταγωνιστικών του νομισμάτων, ύστερα από τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για την πορεία των πωλήσεων λιανικής και των αποθεμάτων των εταιριών, έτρεψαν σε φυγή τους επενδυτές από την αγορά πολυτίμων μετάλλων.

Η τιμή του χρυσού υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 εβδομάδων, με απώλειες 2,89% στα 407,6 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

Η τιμή του ”κίτρινου μετάλλου” υποχωρεί 5,8% από τα υψηλότερα επίπεδα της 15ετίας, που είχε αναρριχηθεί την 1η Απριλίου φθάνοντας στα 433 δολάρια ανά ουγκιά.

Η τιμή του αργύρου κατέγραψε τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες της τελευταίας 9ετίας, υποχωρώντας 7,37% στα 7,42 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά, με τις μεγαλύτερες απώλειες από το Μάιο του 1995.

Η τιμή της πλατίνας υποχωρεί 0,69% στα 930,5 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου, εμφανίζοντας σημαντικά αναχώματα εξαιτίας των εκτιμήσεων για άνοδο της ζήτησης του μετάλλου από τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v