Τεχνητή άνοδος πετρελαίου λόγω λήξης συμβολαίων

Η τιμή του brent κερδίζει 0,33% στα 33,3 δολάρια το βαρέλι ύστερα από τις απώλειες των προηγουμένων ημερών, αλλά και εξαιτίας της λήξης των συμβολαίων Μαΐου στη Νέα Υόρκη. Συνεχίζεται η βραχυπρόθεσμη υποχώρηση χρυσού - αργύρου.

Η τιμή του πετρελαίου καταγράφει άνοδο στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, ανακάμπτοντας μετά από την προηγούμενη πτώση λόγω της ισχυρής ανόδου των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, ενώ δέχεται πιέσεις και από τη λήξη των συμβολαίων του Μαϊου στη Νέα Υόρκη.

Η τιμή του brent κερδίζει 0,33% στα 33,3 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού κερδίζει 1,03% στα 37,1 δολάρια το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου ενισχύεται και για τεχνικούς λόγους, εξαιτίας της λήξης των συμβολαίων του Μαϊου στη Νέα Υόρκη, γεγονός που ενίσχυσε τις πιέσεις για άνοδο των τιμών πάνω από τα 37 δολάρια το βαρέλι, τόνισε ο Νόμαν Μπάρακατ, αντιπρόεδρος της επενδυτικής Refco.

Τα θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας και η ικανοποιητική εισροή διεθνών επενδύσεων στην αμερικανική αγορά ενίσχυσαν το δολάριο έναντι των ανταγωνιστικών του νομισμάτων, οδηγώντας σε ρευστοποιήσεις προηγούμενων κερδών στην αγορά πολυτίμων μετάλλων.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι διορθωτικές κινήσεις στην αγορά πολυτίμων μετάλλων θα έχουν βραχυπρόθεσμη διάρκεια.

Η τιμή του χρυσού υποχωρεί 0,66$ στα 398,25 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά spot του Λονδίνου, ενώ η τιμή του αργύρού υποχωρεί 0,14% στα 7,04 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά.

Η τιμή της πλατίνας υποχωρεί 0,81% στα 922 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά spot του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v