Πτωτικά το αργό παρά τις ανησυχίες

Πτώση σημειώνουν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου παρά την ανησυχία για τα αποθέματα ενόψει του χειμώνα και το ενδεχόμενο άλλου κύκλου μείωσης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ.

Πτώση σημειώνουν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου παρά την ανησυχία για τα αποθέματα ενόψει του χειμώνα και το ενδεχόμενο άλλου κύκλου μείωσης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ μέχρι το τέλος του έτους.

Οσον αφορά στις τιμές στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου ήταν στα 28,09 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη το αργό διαπραγματεύεται στα 29,59 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,84%. Οι τιμές, ωστόσο, έχουν ενισχυθεί κατά 9% περίπου από την περασμένη εβδομάδα, όταν ο ΟΠΕΚ αιφνιδίασε την αγορά ανακοινώνοντας μείωση της παγκόσμιας παραγωγής κατά 900.000 βαρέλια ημερησίως σε 24,5 εκ. βαρέλια από την αρχή του Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του το καρτέλ έδωσε μικτές ενδείξεις για τις μελλοντικές του κινήσεις προκαλώντας αγορές στην προεξόφληση έλλειψης προσφοράς στο μέλλον.

Άνοδο καταγράφει και η τιμή του χρυσού. Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 384,45 δολάρια ανά ουγκιά σημειώνοντας άνοδο 0,40%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v