Σε άνοδο και σήμερα το αργό και ο χρυσός

Ελαφρά άνοδο καταγράφουν και σήμερα οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, εξαιτίας των ανησυχιών για στενότητα στην προσφορά εν όψει του χειμώνα. Στα 384,74 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 0,65%, ο χρυσός.

Ελαφρά άνοδο καταγράφουν και σήμερα οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, εξαιτίας των ανησυχιών για στενότητα στην προσφορά εν όψει του χειμώνα.

Ειδικότερα όσον αφορά στις τιμές στο Λιονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου διαμορφώνεται στα 27 δολάρια το ανά βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαμορφώνεται στα 28,54 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,49%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες μέλη του ΟΠΕΚ δήλωσαν ότι θα ασκήσουν πίεση σε χώρες εκτός καρτέλ να ακολουθήσουν την απόφαση του ΟΠΕΚ το επόμενο έτος με μείωση της παραγωγής ώστε να αποφευχθεί πτώση στα 25 δολάρια το βαρέλι. Ηση οι τιμές έχουν ενισχυθεί σε ποσοστό 6% στον απόηχο της απόφασης του ΟΠΕΚ να μειωθεί η παραγωγή.

Στο μεταξύ Ιρακινά βυτιοφόρα μετέφεραν στην Ιορδανία τα πρώτα φορτία ιρακινού αργού πετρελαίου μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν, όπως γράφει η εφημερίδα Αλ-Αραμπ αλ-Γιουμ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ”τα πρώτα φορτία μεταφέρθηκαν από ιρακινά βυτιοφόρα οχήματα για να ελεγχθεί η ασφάλεια του δρόμου”.

Κυβερνητικές πηγές στο Αμμάν ανέφεραν ότι οι εισαγωγές ιρακινού πετρελαίου στην Ιορδανία θα επαναληφθούν σύντομα και σε πρώτη φάση η μεταφορά θα γίνεται από ιρακινά βυτιοφόρα, μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η ασφάλεια στους δρόμους που χρησιμοποιούνται από τα βυτιοφόρα. Να σημειωθεί ότο οι εξαγωγές ιρακινού πετρελαίου στην Ιορδανία είχαν διακοπεί όταν έγινε η αμερικανική εισβολή στο Ιράκ.

Ανοδικά κινείται και η τιμή του χρυσού, εξαιτίας της αποδυνάμωσης του αμερικανικού νομίσματος. Ειδικότερα, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου διαμορφώνεται στα 384,74 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 0,65%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v