Σταθεροποίηση για αργό, νέα άνοδος για χρυσό

Σταθεροποιήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου μετά από τη χθεσινή εκτίναξή τους στον απόηχο της απόφασης για μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ. Ανοδική είναι και η πορεία του χρυσού ο οποίος διαπραγματεύεται στα 390 δολάρια.

Σταθεροποιήθηκαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές μετά την εκτίναξή τους κατά περισσότερο από 1 δολάριο το βαρέλι καθώς οι συναλλασσόμενοι επανεκτίμησαν τη χθεσινή αιφνιδιαστική απόφαση του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή αργού των χωρών-μελών του.

Αναλυτές προβλέπουν ότι δεν είναι ιδιαίτερα πιθανόν να σημειώσει η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού νέα άνοδο από τα σημερινά επίπεδα των 28,64 δολαρίων το βαρέλι τα οποία είναι αυτά στα οποία διαμορφώθηκε χθες στον απόηχο της απόφασης του ΟΠΕΚ εκτινασσόμενη κατά 1,11 δολάρια το βαρέλι (ποσοστό μεγαλύτερο του 4%).

Οσον αφορά στις τιμές, το απόγευμα στο Λονδίνο η τιμή του brent διαμορφώνεται στα 27,09 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 1,54%, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 28,63 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 1,38%.

Ανοδικά κινείται και η τιμή του χρυσού. Το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 390,85 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,48%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v