Wall, δολάριο και πετρέλαιο ”ανεβάζουν” τον χρυσό

Η πτώση της Wall Street και του δολαρίου σε συνδυασμό με την ανατίμηση του πετρελαίου λόγω της απόφασης του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή κατά 900.000 βαρέλια ημερησίως, αναθέρμανε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών για τον χρυσό. Στο 1,1477 το ευρώ δολάριο.

Η πτώση της Wall Street και του δολαρίου σε συνδυασμό με την ανατίμηση του πετρελαίου λόγω της απόφασης του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή κατά 900.000 βαρέλια ημερησίως, αναθέρμανε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών για τον χρυσό.

Η ανοδική πορεία του πολύτιμου μετάλλου συνεχίζεται και σήμερα με την τιμή του να ενισχύεται κατά 1,7 δολ. και να διαμορφώνεται στα 391,7 δολ. η ουγκιά.

Στην περίπτωση που τόσο η αμερικανική αγορά όσο και το δολάριο συνεχίσουν να δέχονται πιέσεις (την ίδια στιγμή δε που η τιμή του ”μαύρου χρυσού” θα σημειώνει κέρδη) τότε αναλυτές εκτιμούν ότι η τιμή του κίτρινου μετάλλου θα συνεχίσει να σημειώνει κέρδη.

Στην αγορά συναλλάγματος, η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου κινείται αυτή την ώρα στην περιοχή του 1,1477.

Η αγορά δεν φάνηκε να αντιδρά ιδιαιτέρως στα στοιχεία για τον δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo στη Γερμανία, ο οποίος εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των δυόμισι τελευταίων ετών, σημειώνοντας άνοδο για πέμπτο συνεχή μήνα.

Ο δείκτης ανήλθε στις 91,9 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 90,8 τον Αύγουστο και από 91,6 μονάδες προεξοφλούσαν οι αναλυτές.

Η ισοτιμία δολαρίου-γιεν διαμορφώνεται στο 111,80 αυτή την ώρα. Ας σημειωθεί ότι στην αρχή της εβδομάδος σημείωσε και νέα χαμηλά επίπεδα τριετίας.

Νωρίς σήμερα το πρωί, ο ιάπωνας αξιωματούχος κ. Mitzoguchi άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχουν τελειώσει ακόμη οι παρεμβάσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, στην αγορά συναλλάγματος με στόχο την αποδυνάμωση του γιεν.

Η έμμεση αυτή παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος, άσκησε (βραχυπρόθεσμα όμως) πιέσεις στο ιαπωνικό νόμισμα. Ωστόσο η ανοδική του πορεία δεν μπορεί να αναχαιτιστεί εύκολα, τονίζουν traders.

Κρίσιμα θεωρούνται τα μακροοικονομικά μεγέθη που θα ανακοινωθούν αργότερα στις ΗΠΑ.

Στο φως της δημοσιότητας θα έρθουν στις 15:30 τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ, οι οποίες προβλέπεται να αυξηθούν κατά 0,6% τον Αύγουστο μετά από άνοδο κατά 1% τον προηγούμενο μήνα.

Την ίδια ώρα θα γνωστοποιηθούν και τα μεγέθη για τις νέες αιτήσεις για το χορήγηση επιδόματος ανεργίας. Για την εβδομάδα που έληξε στις 20 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις υπολογίζεται να αυξηθούν στις 400.000 από 399.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Θετική θεωρείται κάθε διαμόρφωση των εν λόγω αιτήσεων κάτω από τις 400.000.

Στις 17:00 ώρα Ελλάδος, σειρά έχουν τα μεγέθη για τις πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ. Αναλυτές κάνουν λόγο για την διαμόρφωσή τους στα 1,12 εκατ. μονάδες τον Αύγουστο από 1,16 εκατ. τον Ιούλιο.

Επίσης θα ανακοινωθούν και τα μεγέθη για τις μεταπωλήσεις κατοικιών οι οποίες προβλέπεται να υποχωρήσουν στα 6,05 εκατ. μονάδες τον Αύγουστο από 6,12 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.

Στην αγορά πετρελαίου η τιμή του Brent ενισχύεται κατά 27 σεντς και διαμορφώνεται στα 26,95 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v