Άνοδος για αργό, πτώση για χρυσό

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου μετά την ανακοίνωση για ραγδαία πτώση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Στο μεταξύ σημαντική υποχώρηση καταγράφει η τιμή του χρυσού η οποία διαπραγματεύεται στα 376 δολάρια.

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου μετά την ανακοίνωση για ραγδαία πτώση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, ενώ αναμένεται αύξηση της ζήτησης για πετρέλαιο θέρμανσης εν όψει χειμώνα.

Οσον αφορά στις τιμές στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου διαμορφώνεται στα 27,64 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,44%, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 29,47 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,41%. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας, τα εβδομαδιαία αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 4,2 εκατ. βαρέλια, σημειώνοντας πτώση 1,5%. Τα αποθέματα βρίσκονται σχεδόν κατά 6% χαμηλότερα από τα περυσινά επίπεδα.

Η πτώση αντισταθμίστηκε από την αύξηση κατά 3,7 εκατ. βαρέλια ή 5% των αποθεμάτων διυλισμένων προϊόντων συμπεριλαμβανομένου και του πετρελαίου θέρμανσης. Τα αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης αυξήθηκαν 1,4 εκατ. βαρέλια, περιορίζοντας το έλλειμμα έναντι του περασμένου έτους σε λιγότερο από 10 εκατ. βαρέλια ή 16%.

Στο μεταξύ σημαντική πτώση καταγράφει η τιμή του χρυσού, υποχωρώντας από τα προχθεσινά υψηλά. Ειδικότερα, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 376,15 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας πτώση 1,12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v