Σε υψηλά επταμήνου η τιμή του χρυσού

Στην υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος αποδίδουν παρατηρητές της αγοράς την ανάρριχηση της τιμής του χρυσού στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι ο κίνδυνος μαζικών ρευστοποιήσεων εξακολουθεί να είναι ορατός.

Στην υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος αποδίδουν παρατηρητές της αγοράς την ανάρριχηση της τιμής του χρυσού στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών.

Οπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, η πτώση της τιμής του πολύτιμου μετάλλου άρχισε να περιορίζεται μετά από κύμα αγορών, το οποίο εκδηλώθηκε κατά τις τελευταίες ώρες των χθεσινών συναλλαγών.

Η διατήρηση του ευρώ σε υψηλά επίπεδα συντηρεί την ελκυστικότητα του χρυσού στους ευρωπαίους, με επίπεδο υποστήριξης τα 374 δολάρια.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, το ρίσκο μαζικών ρευστοποιήσεων εξακολουθεί να υφίσταται λόγω της διατήρησης μεγάλων μακροπρόθεσμων θέσεων στην προθεσμιακή αγορά χρυσού της Νέας Υόρκης σε υψηλά επίπεδα-ρεκόρ.

Το απόγευμα η τιμή του πολυτιμου μετάλλου στην αγορά του Λονδίνου διαμορφώνεται στα 382,55 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 1,95%.

Στο μεταξύ, ελαφρά άνοδο καταγράφει και η τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές, μετά το αίτημα της Διεθνούς Επιτροπής Ενέργειας προς τον ΟΠΕΚ να μειώσει τις τιμές του αργού πετρελαίου, δύο εβδομάδες πριν τη συνάντηση των μελών του καρτέλ και την αύξηση της ζήτησης παγκοσμίως λόγω χειμώνα.

Τη μείωση των τιμών μέσω της αύξησης της παραγωγής κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους ζήτησε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΔΕΕ, Κλοντ Μαντίλ. Ο κ. Μαντίλ επισήμανε ότι η καλή συνεργασία ΔΕΕ και ΟΠΕΚ δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαφωνίες, με αυτή επί της ποσότητας πετρελαίου που θα διατεθεί στην αγορά να είναι η πιο σημαντική.

Η επόμενη συνάντηση των υπουργών του ΟΠΕΚ θα λάβει χώρα στις 24 Σεπτεμβρίου στη Βιέννη, όπου θα αποφασισθεί η πολιτική που θα ακολουθήσει ο οργανισμός στο θέμα της παραγωγής.

Οσον αφορά στις τιμές στο Λονδίνο η τιμή του brent διαμορφώνεται στα 27,27 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο κατά 0,37%, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 29,04 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,66%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v