Πτωτικές τάσεις για το αργό στο Λονδίνο

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου λόγω των προσδοκιών για ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας. Σε υψηλά επίπεδα επιμένει η τιμή του χρυσού.

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου λόγω των προσδοκιών για ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά στις τιμές, στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου διαμορφώνεται στα 29,11 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 1,29%, να σημειωθεί ότι η αγορά στη Νέα Υόρκη ήταν κλειστή λόγω αργίας.

Στο μεταξύ η αισιοδοξία των συναλλασσομένων, μετά τα στοιχεία της περασμένης Παρασκευής, ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς απ’ ό,τι αρχικά είχε προβλεφθεί το δεύτερο τρίμηνο του έτους έδωσε νέες ενδείξεις ότι η αμερικανική ανάπτυξη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο μεταξύ η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ, η οποία απορροφά το 12% της παγκόσμιας προσφοράς, παραμένει ήδη ισχυρή με ρεκόρ κατανάλωσης, ενώ τα αποθέματα κυμαίνονται στα κατώτερα επίπεδα της τελευταίας τριετίας. Οι τιμές πετρελαίου έχουν κερδίσει πάνω από 25% το τελευταίο τετράμηνο.

Παράλληλα, ελαφρά άνοδο καταγράφει και σήμερα η τιμή του χρυσού στην αγορά εμπορευμάτων του Λονδίνου. Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 377 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 0,37%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v