Αλματώδης άνοδος στις αγορές αργού

Αλματώδη άνοδο καταγράφουν και σήμερα οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα του πολέμου στο Ιράκ.

Αλματώδη άνοδο καταγράφουν και σήμερα οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα του πολέμου στο Ιράκ.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά στις τιμές, στο Λονδίνοη τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου διαμορφώνεται στα 30,33 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 1,34%, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 32,63 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 1,27%.

Οπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, η άνοδος ευνοήθηκε από τη βομβιστική έκρηξη σε ξενοδοχείο της Τζακάρτα, αλλά και από δηλώσεις αξιωματούχων του Ιράκ οτι δεν έχει οριστεί ακριβής ημερομηνία για την έναρξη των εξαγωγών από τις πετρελαιοπηγές του Βορρά, ενώ αναμενόταν έναρξη τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

Νευρικότητα προκαλεί στους συναλλασσομένους η απειλή για περικοπές στην παγκόσμια παραγωγή από τον ΟΠΕΚ. Η πρόσφατη αύξηση των τιμών οδήγησε την αγορά πάνω από το επιθυμητό εύρος διακύμανσης των 22-28 δολαρίων, ξεπερνώντας ακόμη και τα 30 δολάρια το βαρέλι.

Στο μεταξύ ελαφρά πτώση καταγράφει η τιμή του χρυσού, παρά την εξασθένηση του αμερικανικού νομίσματος. Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 351,35 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 0,26%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v