Πτωτικά και σήμερα το αργό

Πτωτικές τάσεις επικρατούν και σήμερα στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, παρατηρητές της αγοράς, ωστόσο επισημαίνουν ότι η αγορά στηρίζεται από τα χαμηλά αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν και σήμερα στις διεθνείς αγορές πετρελαίου. Παρατηρητές της αγοράς ωστόσο επισημαίνουν ότι η αγορά στηρίζεται από τα χαμηλά αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά στις τιμές, στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου διαμορφώνεται στα 28,34 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 1,22%. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 30,58 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,88%.

Οπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς δεν αναμένεται σημαντική πτώση των τιμών, καθώς τα εβδομαδιαία στοιχεία για την αγορά πετρελαίου στις ΗΠΑ που πρόκειται να ανακοινωθούν αναμένεται να δείξουν μείωση των αποθεμάτων, εξαιτίας των προβλημάτων στην παραγωγή και στην τροφοδοσία που προκάλεσαν οι άσχημες καιρικές συνθήκες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα τρέχοντα επίπεδα των αποθεμάτων διαμορφώνονται κατά 11% χαμηλότερα συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το Ιράκ θα αποκαταστήσει σε μία σταθερή βάση τις εξαγωγές του στο άμεσο μέλλον.

Ελαφρά άνοδο καταγράφει και η τιμή του χρυσού, εξαιτίας της μικρής υποχώρησης του μαερικανικού νομίσματος στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος. Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 352,65 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 0,26%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v